Από τον Σύλλογο Υπαλλήλων Δήμων Ν. Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα παρακάτω:

xaroula_dimveriaΚαταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την συμπεριφορά της Δημάρχου Βέροιας η οποία με μία επιστολή της απαγορεύει στο προσωπικό του Δήμου την υποχρεωτική άδεια του ηλεκτρονικού Η/Μ όπως προβλέπει το άρθρο 57, παρ.6 του Ν.3584/2007, θεσπίζοντας δικούς της νόμους για την χρήση της, βασισμένη σε ανυπόστατες υποθέσεις. Συγκεκριμένα, η Δήμαρχος Βέροιας αναφέρει στην επιστολή της με αρ. πρωτ. 51835/16-9-2013 λόγους φόρτου εργασίας την στιγμή που δεν ρωτήθηκε ο Δ/ντης και ο προϊστάμενος του υπαλλήλου, οι οποίοι είχαν συναινέσει στην παραπάνω άδεια. Η παραπάνω επιστολή στην συνέχεια γενικεύτηκε για όλο το προσωπικό.

Πολλά τα ερωτήματα αυτής της συμπεριφοράς, η οποία οδηγεί σε κατάχρηση της εξουσίας και παράβαση καθήκοντος διότι έχουν δοθεί όλες οι κανονικές άδειες του προσωπικού κανονικά. Επομένως ο φόρτος εργασίας δεν δικαιολογεί αυτήν την αντίδραση, άλλωστε πάντα υπάρχει ο σχετικός φόρτος εργασίας.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν τι οδήγησε την Δήμαρχο σε μία τέτοια απόφαση. Διότι δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι τα δημοσιεύματα για κατάργηση της παραπάνω αδείας είναι ικανά να επηρεάσουν την κρίση ενός θεσμού όπως είναι ο Δήμαρχος, ούτε θέλουμε να πιστέψουμε ότι έγινε εσκεμμένα για να προλάβει ο Δήμος να κερδίσει μίας ημέρα υπηρεσία αφού τελικά καταργηθεί η άδεια.

Εάν δεν είναι τα παραπάνω τότε τι είναι και αναδεικνύει αυτό το θέμα σε μείζον; Οι εργαζόμενοι δέχονται συνεχώς απειλές, και εσκεμμένη εναντίωση του κόσμου κατά των δημοσίων υπαλλήλων.

Οι εργαζόμενοι θα εκτελέσουν την απόφασή της ως ορίζει ο νόμος, όμως ο σύλλογος μας θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειας για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος. Από ηθικής άποψης αυτή η συμπεριφορά της μας έχει φέρει απέναντι, αυτό είναι το θέμα, διότι γνωρίζει πολύ καλά πόσοι συνάδελφοί μας υπερβάλλουν εαυτόν, καλύπτοντας δύο και τρεις θέσεις ταυτόχρονα για το καλό του πολίτη.

Προτρέχοντας, επειδή αντιλαμβανόμαστε το σκεπτικό της απάντησης στην καταγγελία, αναφέρουμε τα παρακάτω. Θα ήταν καλύτερα Δήμαρχε να μεριμνήσετε πρώτα να είστε εσείς σωστοί στις υποχρεώσεις σας και κατόπιν να μας υποδεικνύετε με ποιον τρόπο θα κάνουμε χρήση των νόμιμων αδειών μας. Φροντίστε λοιπόν να εφαρμόσετε τον νόμο και να μας παρέχετε Ιατρό εργασίας, σε αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε όλοι μας και κατόπιν στραφείτε εναντίων μας. Επίσης μεριμνήστε να βρείτε λύση για την αντικατάσταση των λαμπτήρων του δημοτικού φωτισμού που εδώ και είκοσι ημέρες δεν γίνεται καμία εργασία λόγω βλάβης του μηχανήματος και ο κόσμος εναντιώνεται σε εμάς τους εργαζόμενους και μην χάνετε τον χρόνο σας με την μείωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Όσον αφορά τους συναδέλφους μας, τους προτείνουμε να γίνουν από αύριο δύο φορές πιο τυπικοί και να εφαρμόζουν τον νόμο στο ακέραιο γιατί ποιος ξέρει αύριο τι μας περιμένει.