Αποδεκτή έγινε από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη η προτεινόμενη τροπολογία για εξαίρεση των τριτέκνων υπαλλήλων από τις διατάξεις της διαθεσιμότητας.

MpatsaraΤο θέμα των σχολικών φυλάκων είχε θέσει και διά ζώσης στον Υπουργό Εσωτερικών η Βουλευτής Γεωργία Μπατσαρά, στη διάρκεια πρόσφατης συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. με θέμα την Κινητικότητα στο Δημόσιο, ζητώντας να αντιμετωπίσει το ζήτημα με τη δέουσα ευαισθησία.

Με σχετική Υπουργική Απόφαση, δημοσιευμένη στη «Διαύγεια» και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ορίζεται πλέον ότι «Οι τρίτεκνοι υπάλληλοι οι οποίοι έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας δυνάμει των άρθρων 80, 82 και 93 του ν. 4172/2013, καθώς και όσοι πρόκειται να τεθούν εφεξής δυνάμει των άρθρων 81 και 90 του ιδίου νόμου μετατάσσονται ή μεταφέρονται κατά προτεραιότητα εφόσον το συνολικό οικογενειακό φορολογητέο εισόδημά τους ετησίως, ανέρχεται σε 45.000 ευρώ, όπως προκύπτει από το εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας για το τρέχον (ή ελλείψει αυτού, για το προηγούμενο) οικονομικό έτος».