Επίσημη Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τους Προέδρους της Βουλής και της Γερουσίας της Βικτώριας της Αυστραλίας, επισκέφθηκε το Δήμο Βέροιας.

veria_australoivouleut_dimΗ Δήμαρχος Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη υποδέχθηκε την εξαμελή αντιπροσωπεία των Αυστραλών πολιτικών, με τους συνοδούς τους και εκπροσώπους του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, στο Δημαρχείο όπου έγινε ανταλλαγή εθιμοτυπικών δώρων και συζήτηση που περιστράφηκε κυρίως στις ευκαιρίες εργασίας που προσφέρει διαχρονικά το Αυστραλέζικο κράτος σε Έλληνες μετανάστες.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση στις δυο χώρες και διερευνήθηκαν προοπτικές συνεργασιών. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην ενημέρωση για την επιχειρηματικότητα της περιοχής καθώς και τις προοπτικές επενδύσεων, εμπορικών συναλλαγών και άλλων επιχειρηματικών συνεργασιών, που έχει ανάγκη η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βέροιας.

Η αποστολή των Αυστραλών πολιτικών ξεναγήθηκε στους χώρους του Δημαρχείου όπου έγινε ενημέρωση για την ιστορία του κτιρίου από τον αντιδήμαρχο Νίκο Μαυροκεφαλίδη.

Συνοδευόμενοι από τον Αντιδήμαρχο Θεόφιλο Κορωνά επισκέφθηκαν τους αρχαιολογικούς χώρους της Βεργίνας, όπου τους έγινε ξενάγηση από τον αρχαιολόγο, Γιάννη Γραικός.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και οι αντιδήμαρχοι Άρης Λαζαρίδης και Βασίλης Παπαδόπουλος.

Η αποστολή των Αυστραλών πολιτικών απαρτιζόταν από τους:

Ken Smith-Πρόεδρο της Βουλής της Βικτώριας, Bruce Atkinson- Πρόεδρος της Γερουσίας της Βικτώριας, Damian Drum-Βουλευτής Εθνικού κόμματος, Khalil Eideh-Βουλευτής Εργατικού κόμματος, Joe Helper-Βουλευτής Εργατικού κόμματος, Wayne Tunnecliffe-Γραμματέας της Γερουσίας.