Επίσημο πλέον! Ο Kimi Raikkonen επιστρέφει στη Ferrari. Η Scuderia Ferrari μετά την απομάκρυνση του Felipe Massa, ανακοίνωσε πριν από λίγα λεπτά πως ο Kimi Raikkonen θα είναι ο teammate του Fernando Alonso για τα επόμενα δύο χρόνια!

Kimi-Raikkonen-2-700x466Ο Stefano Domenicali δήλωσε:

Θέλω να ευχαριστήσω τον Felipe με όλη την καρδιά μου, εκ μέρους των οπαδών μας ανά τον κόσμο, για την εκπληκτική δουλειά που έκανε για την ομάδα μας όλα αυτά τα χρόνια. Είναι ένας άνθρωπος που αγωνίζεται πραγματικά για την ομάδα. Μαζί έχουμε ζήσει τόσο όμορφες όσο και δραματικές στιγμές, που χαρακτηρίζουν με μοναδικό τρόπο την επαγγελματική και την προσωπική μας σχέση. Θα είναι πάντα μέρος της οικογένειας μας και του εύχομαι ότι καλύτερο για το μέλλον.

Τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε, με όλες μας τις δυνάμεις, στους τελευταίους επτά αγώνες του φετινού πρωταθλήματος. Ξέρουμε ότι μπορούμε να βασιστούμε συνεισφορά του, όπως πάντα, ώστε να επιτύχουμε τους στόχους μας, δεν θα σταματήσουμε να πολεμάμε μέχρι το τέλος.

Και προσθέτει:

Θέλω να καλωσορίσω και πάλι τον Kimi στην Scuderia, με την οποία χρίστηκε παγκόσμιος πρωταθλητής. Τον άκουσα πολύ χαρούμενο που επιστρέφει στο Μαρανέλο και πολύ αποφασισμένο για να αντιμετωπίσει την δουλειά που τον περιμένει.

Ο Alonso δήλωσε:

Θέλω να ευχαριστήσω τον Felipe για την βοήθειά του, τόσο σε έμενα όσο και στην ομάδα, για όλα αυτά τα χρόνια. Στο τέλος της αγωνιστικής χρονιάς θα είναι πολύ δύσκολο να πω αντίο σε έναν ομόσταυλο όπως αυτός. Έχει υπάρξει πάντοτε σωστός επαγγελματίας και πιστός στην ομάδα και είμαι σίγουρος ότι μέχρι τέλους θα συνεχίσει να κάνει το μέγιστο για την Scuderia που αγαπάει τόσο πολύ.

Τέλος ο Raikkonen ανέφερε στις πρώτες δηλώσεις του:

Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στο Μαρανέλο, όπου πέρασα 3 φανταστικά και επιτυχημένα χρόνια. Έχω τόσες πολλές αναμνήσεις από την εποχή μου στην Ferrari, αναμνήσεις που έχουν μείνει μαζί μου όλα αυτά τα χρόνια, με κυριότερη την νίκη του παγκοσμίου πρωταθλήματος το 2007, το οποίο δεν ξεχνιέται. Είμαι ανυπόμονος να ξαναοδηγήσω ένα μονοθέσιο Ferrari και να ξανασυναντήσω ανθρώπους με τους οποίους είχα πολύ στενή σχέση.

Καθώς και να δουλέψω με τον Fernando, τον οποίο θεωρώ πολύ καλό οδηγό, για να φέρουμε στην ομάδα την επιτυχία που της αξίζει.

Πηγή: autoblog.gr