Tο πολυαναμενόμενο iPhone 5S παρουσιάστηκε σήμερα από την Apple σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Cupertino χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του για όσους παρακολουθούν το iPhoneHellas.gr τους τελευταίους μήνες.

iphone_5sΠρόκειται για μια συσκευή που ακολουθεί τον σχεδιασμό του iPhone 5 – είναι η δεύτερη συσκευή που την αντικαθιστά μετά το iPhone 5C – και θα προσφέρεται σε τρία χρώματα: γκρι, χρυσό και ασημί (space-grey, gold & silver).

Επίσης, διαθέτει επεξεργαστή Α7, τον πρώτο στα 64-bit με πάνω από 1 δις τρανζίστορ που εκμεταλλεύεται πλήρως ένα ειδικά σχεδιασμένο iOS 7 στα 64-bit! Υποστηρίζει OpenGL|ES 3.0 και είναι δύο φορές πιο γρήγορο από πριν! Υπάρχει, επίσης, ένα νέο τσιπ, το Μ7 (motion co-processor) που μετράει διαρκώς δεδομένα κίνησης (επιταχυνσιόμετρο, γυροσκόπιο, πυξίδα) και ενεργοποιεί με αυτόν τον τρόπο μια νέα κατηγορία εφαρμογών υγείας και ευεξίας χάριν στο νέο API που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι developers. Και τι γίνεται με την μπαταρία; Ίση ή μεγαλύτερη από αυτή του iPhone 5 ισχυρίζεται η Apple.

Ένα άλλο στοιχείο με σημαντική αναβάθμιση είναι η κάμερα της συσκευής, η οποία είναι σχεδιασμένη από την Apple με σύστημα 5 φακών και aperture F2.2 με 15 τοις εκατό μεγαλύτερη ενεργή επιφάνεια αισθητήρα για μιάμιση φορά μεγαλύτερα pixels. Ετοιμαστείτε για πολύ καλύτερες φωτογραφίες με το διπλό σύστημα LED flash! Τέλος, υποστηρίζεται και η λήψη βίντεο σε slow motion στα 120 καρέ το δευτερόλεπτο και ανάλυση 720p.

Αυτό που όλοι περιμέναμε; Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων που βρίσκεται ενσωματωμένος στη θέση του home button: Touch ID. Με αυτό θα μπορείτε να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας πολύ πιο εύκολα και γρήγορα αφού μπορεί και «διαβάζει» το αποτύπωμά σας με εξαιρετική λεπτομέρεια στα 500ppi. Διαθέτει ένα δακτυλίδι από ατσάλι περιμετρικά και κρύσταλλο από ζαφείρι ως επίστρωση για μεγαλύτερη αντοχή. Θα μπορείτε, επίσης, να επιβεβαιώνετε την ταυτότητά σας στο iTunes Store με το Touch ID για να κάνετε τις αγορές σας. To αποτύπωμά σας αποθηκεύεται μόνο στον Α7, δεν μοιράζεται σε άλλες εφαρμογές ούτε καν στο iCloud ή στους servers της Apple!

To iPhone 5S θα κυκλοφορήσει στα 16GB για $199, 32GB για $299, 64GB για $399 με διετές συμβόλαιο ενώ θα κυκλοφορήσουν και ορισμένες δερμάτινες θήκες σε πέντε χρώματα στα $39 η κάθε μία.

Η συνέχεια στο iPhonehellas.gr