Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έσπασε το σερί του Λιούις Χάμιλτον και κατέκτησε την 40η pole position στην καριέρα του, σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές στην πίστα της Μόντσα. Εκτός του τελικού των κατατακτήριων Χάμιλτον και Ραϊκόνεν.

VETTELΤην 4η pole position της φετινής σεζόν και 40η συνολικά στην καριέρα του πανηγύρισε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος δεν είχε ιδιαίτερα δύσκολο έργο καθώς Κίμι Ραϊκόνεν και Ρομάν Γκροζάν δεν τα κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό των κατατακτήριων της Μόντσα. Έκπληξη ήταν και η απουσία του Λιούις Χάμιλτον από την δεκάδα, καθώς ο Βρετανός πιλότος δεν τα κατάφερε παρά το γεγονός πως φέτος έχει πανηγυρίσει πέντε pole positions.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Μαρκ Γουέμπερ με τη Red Bull να κάνει το 1-2, ενώ στην τρίτη θέση πλασαρίστηκε ο Νίκο Χούλκενμπεργκ με την Sauber. Για την Ferrari, από την τέταρτη θέση θα εκκινήσει ο Φελίπε Μάσα ενώ από την πέμπτη ο Φερνάντο Αλόνσο.

Σημειώνεται ότι ο Άντριαν Σούτιλ τιμωρήθηκε με ποινή τριών θέσεων επειδή εμπόδισε τον Λιούις Χάμιλτον να τον προσπεράσει. Ως εκ τούτου ο Γερμανός πιλότος θα εκκινήσει από τη 17η θέση.

Η σειρά εκκίνησης

1. Σ. Φέτελ, Red Bull

2. Μ. Γουέμπερ, Red Bull

3. Ν. Χούλκενμπεργκ, Sauber

4. Φ. Μάσα, Ferrari

5. Φ. Αλόνσο, Ferrari

6. Ν. Ρόσμπεργκ, Mercedes

7. Ν. Ρικιάρντο, Toro Rosso

8. Σ. Πέρες, McLaren

9. Τ. Μπάτον, McLaren

10. Ζ. Βερν, Toro Rosso

11. Κ. Ραϊκόνεν, Lotus

12. Λ. Χάμιλτον, Mercedes

13. Ρ. Γκροσζάν, Lotus

14. Ά. Σούτιλ, Force India *

15. Π. Μαλδονάδο, Williams

16. Π. Ντι Ρέστα, Force India

17. Γκουτιέρες, Sauber

18. Μπότας, Williams

19. Φαν ντερ Γκάρντε, Caterham

20. Σ. Πικ, Caterham

21. Ζ. Μπιανκί, Marussia

22. Τσίλτον, Marussia

* Θα εκκινήσει από τη 17η θέση

Πηγή: contra.gr