Ήταν 2 Σεπτεμβρίου του 1963, όταν η ιδέα του νεαρού Νεοζηλανδού Bruce McLaren έπερνε σάρκα και οστά. Από τότε έχουν αλλάξει πολλά στην ομάδα, όμως σε αυτά τα 50 χρόνια, δεν έχει αλλάξει η δίψα για καινοτομία, νίκες και πρωταθλήματα.

Bruce-McLaren-700x470Στο πλαίσιο των εορτασμών στο McLaren Technology Centre, έκαναν δηλώσεις εξέχοντα στελέχη της εταιρείας. Ο Ron Dennis κατέχει τη θέση του μη εκτελεστικού διευθυντή στο Woking, ενώ επί σειρά ετών ήταν ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Formula 1.

Ron-Dennis-in-the-McLaren-Technology-Centre-4-700x466

Η McLaren ξεκίνησε ως το όνειρο ενός ανθρώπου και από τότε έχει αναπτυχθεί και περιλαμβάνει τις ελπίδες και τα όνειρα περισσότερων από 2000 ανδρών και γυναικών, που εργάζονται το ίδιο ακούραστα όπως ο Bruce McLaren κάποτε, ώστε να εξασφαλιστεί ότι όλα όσα κάνουμε αντικατοπτρίζουν όλα όσα έχουν επιτευχθεί στο παρελθόν.

Έτσι, η 50η επέτειος μας, παρέχει μια ευκαιρία σε κάθε εργαζόμενο της McLaren, να συνειδητοποιήσει ότι αυτός ή αυτή είναι ένα κρίσιμο κομμάτι, μιας οργάνωσης με ιστορία και πολιτισμό που σημαίνουν πραγματικά κάτι.

Πείτε το DNA της McLaren, αν θέλετε. Καλέστε το συνέχεια του brand της McLaren, αν προτιμάτε. Καλέστε το εταιρική κουλτούρα της McLaren, αν θέλετε. Καλέστε το αμείωτη πείνα της McLaren να κερδίσει σε όλα όσα κάνει και ίσως να βρεθείτε πιο κοντά σε αυτό που θέλω να πω, αυτό που νομίζω και αυτό που νιώθω.

Ο διευθύνων σύμβουλος της μάρκας, Martin Whitmarsh, είχε τα εξής να προσθέσει:

2010_mclaren_martin_whitmarsh-700x466

Η 50η επέτειος της McLaren είναι μια εξαιρετικά υπερήφανη στιγμή για μένα, αλλά και για κάθε έναν που εργάζεται σε αυτόν τον οργανισμό.

Το να βιώσω την έκταση και το εύρος της ανάπτυξής μας σε αυτές τις τελευταίες πέντε δεκαετίες ήταν πραγματικά εκπληκτικό. Από το ταπεινό ξεκίνημα μας, η McLaren δεν έχει γίνει μόνο μια παγκοσμίου φήμης αθλητική δύναμη, αλλά και ένα σημείο αναφοράς για την εξαιρετική τεχνική τελειότητα και την προσοχή στη λεπτομέρεια.

Αυτή είναι μια απίστευτη κληρονομιά και μια απόδειξη για τη συνεπή τήρηση των υψηλότερων προτύπων. Ό,τι κάνουμε, από τα Grand Prix σε όλο τον κόσμο έως την πρωτοποριακή ανάπτυξη νέων ιατρικών τεχνολογιών, προσεγγίζεται με την ίδια νοοτροπία: πώς μπορούμε να είμαστε καλύτεροι; Πώς μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο;

Είμαστε μια ομάδα που ευδοκιμεί από το πάθος, την αποφασιστικότητα και την πίστη των εργαζομένων μας. Είμαστε επίσης ευγνώμονες για την εξαιρετική υποστήριξη που έχουμε λάβει, από όλους τους εταίρους μας κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, των οποίων η υποστήριξη, έχει προσφέρει στους παγκόσμιας κλάσης μηχανικούς και οι οδηγούς μας, τα εργαλεία που χρειάζονται για να κερδίσουν αγώνες.

Εμείς, να ευχηθούμε από την πλευρά μας στη McLaren να τα χιλιάσει και να ξεπεράσει τις φετινές της αγωνιστικές δυσκολίες, όσο το δυνατόν ταχύτερα, ώστε να επιστρέψει στην κορυφή και να κάνει χαρούμενους τους εκατομμύρια φίλους της ανά τον πλανήτη.

Πηγή: autoblog.gr