Η προέλαση του Ζεμπάστιαν Φέτελ προς τον τίτλο συνεχίζεται. Ο Γερμανός πιλότος εκκίνησε από την pole position και τερμάτισε 1ος στο GP του Σπα, φτάνοντας στην 5η φετινή νίκη και διευρύνοντας την απόσταση από τον ανταγωνισμό τίτλου.

vettel_redbullΗ Ferrari του Φερνάντο Αλόνσο δεν προκάλεσε προβλήματα στον πιλότο της Red Bull, ενώ ο Λιούις Χάμιλτον συμπλήρωσε το βάθρο των νικητών. Εγκατέλειψε μετά από 27 αγώνες ο Κίμι Ράικονεν.

Έπειτα από μία πολύ καλή εκκίνηση, ο Ζεμπάστιαν Φέτελ πέρασε στην πρώτη θέση, εν αντιθέσει με τον Μαρκ Γουέμπερ που από την τρίτη θέση υποχώρησε στην έκτη.

Όσο περνούσε η ώρα ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας συνέχισε να ανοίγει τη διαφορά του από τον poleman Λιούις Χάμιλτον και από νωρίς έδειχνε ότι πολύ δύσκολα θα έχανε τη νίκη, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Φερνάντο Αλόνσο.

Στο 12ο γύρο οι αγωνοδίκες επέβαλαν ποινή στον Σέρχιο Πέρες, καθώς έσπρωξε εκτός τον Ρομέν Γκροσζάν στην προσπάθειά του να τον προσπεράσει, ενώ τρεις γύρους αργότερα ο Αλόνσο πέρασε τον Χάμιλτον.

Μετά από ένα εκπληκτικό σερί 39 τερματισμών και 27 σερί τερματισμών στη δεκάδα, ο Κίμι Ράικονεν εγκατέλειψε στον 26ο γύρο, ενώ τρεις γύρους αργότερα οι Παστόρ Μαλντονάδο και Πολ ντι Ρέστα είχαν την ίδια μοίρα μετά την επαφή που είχαν (τελικά ο Βενεζουελάνος επέστρεψε μετά τις επιδιορθώσεις).

Με τη συμπλήρωση 40 γύρων, ο Ζεμπάστιαν Φέτελ καμάρωνε στην πρώτη θέση, ο Φερνάντο Αλόνσο “ρέφαρε” για ακόμα μία φορά μετά τις κακές κατατακτήριες παίρνοντας τη δεύτερη θέση, ενώ ο Λιούις Χάμιλτον παρηγορήθηκε με την τρίτη θέση του βάθρου.

Πηγή: contra.gr