Η «Πρωτοβουλία για το Παιδί» και η Διεύθυνση του Σπιτιού της Βεργίνας, διοργάνωσαν σειρά μαθημάτων χειροτεχνίας και ζωγραφικής για τα παιδιά της Βεργίνας και της περιοχής, υλοποιώντας σχετικό προγραμματισμό που είχε ανακοινωθεί από τον τοπικό τύπο.

protovouliaΤα μαθήματα αποβλέπουν στην εκπαίδευση των παιδιών στις εικαστικές τέχνες και στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, καθώς και στην ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας μεταξύ της κοινότητας και των παιδιών και του προσωπικού του Σπιτιού.

Τα μαθήματα διεξήχθηκαν από τις 9 έως τις 31 Ιουλίου 2013, στον χώρο του Εργαστηρίου του Σπιτιού της Βεργίνας, υπό την ευθύνη και εποπτεία των καθηγητριών εικαστικών κυριών Εύης Κυρμακίδου και Ελπίδας Καλογερίδου. Συμμετείχαν παιδιά ηλικίας από 5 έως 8 ετών (πρώτο τμήμα 20 ατόμων) και παιδιά άνω των 9 ετών (δεύτερο τμήμα 20 ατόμων) .

Τα παιδιά ηλικίας 5-8 ετών παρακολούθησαν 4 εβδομαδιαία μαθήματα ζωγραφικής, κατά τη διάρκεια των οποίων καταδείχθηκαν απλοί τρόποι ζωγραφικής με χρήση των βασικών γεωμετρικών σχημάτων, συζητήθηκε η ζωγραφική πορτραίτων και ζωγραφίστηκαν πορτραίτα, εικόνες από παραμύθια και ελεύθερα θέματα.

Τα παιδιά άνω των 9 ετών, τεχνικές κατασκευής από μαλλί, και έγιναν κατασκευές «ονειροπαγίδων» για τα δωμάτιά τους. Στα ίδια παιδιά παραδόθηκαν μαθήματα εισαγωγής στα χρώματα και στη ζωγραφική τοπίου, νεκρής φύσης και σχεδιασμού κόμικς. Συνολικά έγιναν 5 εβδομαδιαία μαθήματα.

Η προσέλευση των παιδιών και η αποδοχή της προσπάθειας υπήρξε μεγάλη και ενθουσιώδης, παρά τη δυσκολία της εποχής (περίοδος διακοπών). Τα μαθήματα θα συνεχιστούν, αμέσως μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και θα εμπλουτιστούν σε περιεχόμενο και διδάσκοντες.

Παράλληλα, η «Πρωτοβουλία για το Παιδί» έχει αναλάβει την υποχρέωση να εκθέσει τα έργα των παιδιών σε χρόνο και χώρο που θα ανακοινωθούν σε λίγο καιρό.

Το Δ.Σ ευχαριστεί θερμά *τις κυρίες Κυρμανίδου και Καλογερίδου, στο προσωπικό του Σπιτιού, στους γονείς των παιδιών και σε όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της προσπάθειας.