Αυτή η πολύκροτη δίκη που γίνεται στην Κίνα, με κατηγορούμενο ένα πρώην στέλεχος του κόμματος, δείχνει πόσα πράγματα έχουν αλλάξει στην πολυπληθέστερη η χώρα της γης και από την άλλη την αδυναμία του ανθρώπου να αντισταθεί στον πειρασμό του χρήματος. Μέχρι που να ρισκάρει το αξίωμά του, την καριέρα του, την ίδια του τη ζωή να τη ρίξει σε ένα κελί μέχρι το θάνατό του.

china_scandalΣε μια νύχτα γκρεμίστηκε ό,τι έπαιζε στην Ανατολική Ευρώπη. Έτσι έγινε και στην Κίνα. Σε μια νύχτα ό,τι ίσχυε, ό,τι προσκυνούσαν το έκαναν χθεσινή μπύρα. Χωρίς όμως να χάσει τον έλεγχο του κράτους το κομουνιστικό κόμμα. Σε μια νύχτα αποφασίζεται η ελεύθερη οικονομία, ο ανταγωνισμός με την καπιταλιστική δύση.

Η διαφθορά με πρωταγωνιστές βαρβάτα στελέχη του κόμματος παίζει σε απίστευτα νούμερα. Κίνα είναι αυτή, όχι Ελλάδα και Σλοβακία. Μέγεθος παγκόσμιο η Κίνα και επειδή το κουμάντο έχει το κόμμα κι όχι κοινοβουλευτικές συμμορίες, κτίζονται συνεχώς φυλακές για να χωρέσουν όλοι οι άτακτοι, όλες οι αρπάκτρες του κόμματος.

Ο Μπο Σιλάϊ είναι επώνυμος. Της νομενκλατούρας. Αν ήταν μικροστέλεχος θα τον είχαν καθαρίσει επιτόπου για να μην τρώει τζάμπα στη φυλακή. Και πριν τον σκοτώσουν θα του είχαν πάρει την καρδιά, ένα νεφρό, τα δύο μάτια, ό,τι υγιές του είχε απομείνει.

Η δίκη του Μπο Σιλάϊ, που είχε ξεσκιστεί στις δωροδοκίες. Θύμα της γυναίκας του, μια κόρη του Διαβόλου, που σκότωσε έναν Άγγλο επιχειρηματία, γιατί ήθελαν να τον βγάλουν από τη μέση από μια εταιρία που είχαν μαζί του.

Πηγή:  apodytiriakias.gr