Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στο κόσμο ξεκινά δοκιμαστικά μία εφαρμογή η οποία θα διευκολύνει τη συμπλήρωση φορμών για αγορές μέσω φορητών συσκευών.  Πολλές εταιρείες έχουν δείξει ενδιαφέρον για την αγορά μέσω φορητών συσκευών. Η κίνηση που κάνει η Facebook δείχνει να είναι ένα βήμα διευκόλυνσης.

facebookmobileΣε κάθε αγορά μέσω φορητής συσκευής θα συμπληρώνονται αυτόματα οι φόρμες προσωπικών στοιχείων οι οποίες αντλώντας δεδομένα από το προφίλ του εκάστοτε χρήστη. Αυτό δεν σημαίνει πως θα γίνει ξεχωριστή πύλη αγοράς καθώς η εφαρμογή δεν θα ασχολείται με το κομμάτι των πληρωμών. Σκοπός της Facebook είναι να διευκολύνει τους προγραμματιστές που χρησιμοποιούν το API για να κατασκευάζουν παιχνίδια, προγράμματα, κλπ.

Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στο κόσμο είναι το facebook.com με περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο χρήστες εγγεγραμμένους και με τους μισούς εξ αυτών να συνδέονται καθημερινά (login).

Ο αριθμός αυτός είναι δελεαστικός για τις διαφημιστικές εταιρείες και τις εταιρείες πωλήσεων οι οποίες επιζητούν κομμάτι της πίτας (και μάλιστα μεγάλη πίτα!). Τα έσοδα της εταρείας από τις διαφημίσεις το τρίμηνο του 2013 Απρίλιος – Ιούνιος άγγιξαν το ποσό του 1,6 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Οι αναλυτές λένε πως με τη χρήση της συγκεκριμένης εφαρμογής θα μπορούν να γνωρίζουν πόσοι χρήστες του Facebook αγόρασαν προϊόντα από προγραμματιστές οι οποίοι χρησιμοποιούν τα προϊόντα Facebook για τις εφαρμογές τους.

Ενδεχομένως να υπάρξουν θέματα εμπιστοσύνης όσον αφορά τους χρήστες και κατά πόσο είναι διατεθειμένοι να συμπληρώνουν στοιχεία που αφορούν οικονομικές συναλλαγές σε ένα κοινωνικό δίκτυο. Οι ειδικοί λένε πάντως ότι οι πύλες πληρωμών θα γίνονται από έμπιστες και ασφαλείς σελίδες όπως η PayPal και ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.