Η συμφωνία θα έχει ισχύ από το 2014 και, αν μη τι άλλο, αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την ομάδα που εδρεύει στο Μπάνμπερι του Όξφορντσαϊρ και εφέτος αγωνίζεται στο πρωτάθλημα με τους Ζιλ Μπιανκί, Μαξ Τσίλτον.

marussiaΗ δήλωση του Άντι Γουέμπ, διευθύνοντα σύμβουλου της Marussia:

“Η Marussia είναι απόλυτα ικανοποιημένη που θα έχει τεχνικής φύσεως συνεργασία με τη Ferrari για την προμήθεια ενός πλήρους συστήματος κίνησης από το 2014. Έχει μεγάλη σημασία για την ομάδα μας αυτή η εξέλιξη. Όχι μόνο θα επωφεληθούμε από την παροχή υπηρεσιών από την πιο επιτυχημένη κατασκευάστρια κινητήρων της Φόρμουλα 1, αλλά επιβεβαιώνεται ότι επιθυμούμε να πετύχουμε τα μεγαλόπνοα σχέδιά μας.

Τα νέα συστήματα κίνησης, τα οποία θα εισαχθούν το επόμενο έτος, αποτελούν τη σημαντικότερη εξέλιξη του κινητήρα στο άθλημα από την εισαγωγή του V8 και είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για την αυξημένη συνεισφορά του συστήματος ανάκτησης της ενέργειας.

Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη Scuderia Ferrari κατά τη διάρκεια αυτής της συναρπαστικής νέας εποχής της Φόρμουλα 1. Ευκαιρίας δοθείσης θα θέλαμε, επίσης, να ευχαριστήσουμε την Cosworth, με την οποία συνεργαστήκαμε από το 2010, τη σεζόν δηλαδή που κάναμε το ντεμπούτο μας. Μοιραστήκαμε ένα σημαντικό μέρος της πορείας και, αναμφίβολα, η Cosworth αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της μεγάλης προόδου μας. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε κατά το δεύτερο μισό της σεζόν, προκειμένου να επιτύχουμε τους στόχους μας προτού η Cosworth εγκαταλείψει το άθλημα”.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι η Marussia θα συνεχίσει τη συνεργασία της και με τη McLaren, η οποία της επιτρέπει να χρησιμοποιεί την αεροδυναμική της σήραγγα.

Πηγή: contra.gr