Με την προσθήκη δυο ακόμη ποιοτικών παικτών όπως ο Λούκας, ο έμπειρος Στέφενς θα έχει την ρεαλιστική δυνατότητα δημιουργίας μιας ομάδας η οποία θα διεκδικήσει τα πρωτεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την ιστορική πρόκρισή της σε ομίλους του Champions League.

lucas_paok_150713Ο Ισπανός παρά την εξάμηνη αποχή του και την καθυστερημένη ενσωμάτωσή του στην προετοιμασία έδειξε πτυχές του ταλέντου του, που άπτονται του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Έκρηξη, ταχύτητα, αυτοπεποίθηση, τεχνική, κίνηση χωρίς την μπάλα και ικανότητα στο ένα – δυο. Μόλις πιάσει στοιχειώδη στάνταρ αγωνιστικής ετοιμότητας και προσαρμοστεί στο παιχνίδι της νέας του ομάδας θα είναι ακόμα καλύτερος.

Παράθυρο και για μεταγραφή στόπερ

Εφόσον ο ΠΑΟΚ καταφέρει και αποκτήσει έναν επιτελικό και έναν φορ με τα στοιχεία του Ισπανού, το μέλλον διαγράφεται ευοίωνο. Ο προβληματισμός του Στέφενς για την αργή μετάβαση παιχνιδιού από την άμυνα στην επίθεση άνοιξαν παράθυρο και για την μεταγραφή ενός στόπερ.

Από τους σημερινούς κεντρικούς αμυντικούς μόνο Κατσουράνης έχει την ικανότητα της προώθησης του παιχνιδιού από πίσω, αλλά αυτός είναι στόπερ κατ’ ανάγκη, με αμυντικά μειονεκτήματα. Ο Ολλανδός περιμένει πολλά περισσότερα και από τον Κάτσε που ανήκει στους συνδετικούς κρίκους άμυνας, κέντρου και επίθεσης.

Η αποκάλυψη και οι πολύπειροι

Αποκάλυψη της προετοιμασίας είναι οι δυο νεαροί Τζανδάρης και Πόποβιτς. Βάζουν βασική υποψηφιότητα παραμονής στο ρόστερ. Αναγεννημένος είναι και ο Γεωργιάδης, αρκεί να έχει την διάρκεια που του λείπει από τότε που ήρθε στον ΠΑΟΚ.

Ο πολύπειροι και χαρισματικοί Γκαρσία και Βούκιτς επιβεβαιώνουν ότι θα είναι χρησιμότατοι σε ματς ειδικών αποστολών. Λόγω ηλικίας δεν αντέχουν τα πόδια τους τον ρόλο του αναντικατάστατου στην 11άδα.

Η ευκαιρία του Χακόμπο

Ο Σκόνδρας με τον Λίνο (και Σπυρόπουλο εναλλάξ) συγκροτούν ένα όχι εξαιρετικό, αλλά αξιόπιστο δίδυμο ακραίων μπακ, ενώ ο Χακόμπο είναι σταθερός στην προετοιμασία, χωρίς εξάρσεις και έχει μπροστά του την μεγάλη ευκαιρία να αποτελέσει τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ για τα επόμενα χρόνια. Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ αυτό θέλουν. Τον πάνε με χίλια. Εάν χαλιναγωγήσει τον παρορμητικό χαρακτήρα του έχει τα προσόντα για να τους κάνει το χατίρι.

Συμπερασματικά οι στόχοι του ΠΑΟΚ για την νέα σεζόν θα εξαρτηθούν από τις μεταγραφές που αναμένονται. Σε κάθε περίπτωση, ό,τι και εάν γίνει, ο νέος ΠΑΟΚ, λόγω Στέφενς, θα είναι αν μη τι άλλο, μια σοβαρή και πειθαρχημένη ομάδα.

Πηγή: contra.gr