Ο Ζεμπάστιαν Φέτελ άντεξε στην πίεση του Κίμι Ράικονεν και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη επί γερμανικού εδάφους. Η Lotus έκανε το “2-3”, αφού ο Φινλανδός τερμάτισε στη δεύτερη θέση και ο Ρομέν Γκροσζάν στην τρίτη.

vettelΟ Λιούις Χάμιλτον πέταξε στα σκουπίδια την pole position, αφού οι Ζεμπάστιαν Φέτελ και Μαρκ Γουέμπερ τον παγίδευσαν, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στην τρίτη θέση, ενώ ο Κίμι Ράικονεν παρέμεινε τέταρτος. Ο πιο χαμένος της εκκίνησης, πάντως, ήταν ο Φελίπε Μάσα, ο οποίος εγκατέλειψε για πολλοστή φορά…

Το highlight του αγώνα καταγράφηκε στον 9ο γύρο. Συγκεκριμένα ένα ελαστικό έφυγε από το μονοθέσιο του Μαρκ Γουέμπερ (δεν τοποθετήθηκε σωστά ένα μπουλόνι) και χτύπησε έναν εικονολήπτη του BBC, χωρίς ωστόσο να τον τραυματίσει σοβαρά.

Στον 24ο γύρο, εξάλλου, κι ενώ μαινόταν η μάχη του Φέτελ με τις δύο Lotus (Ρομέν Γκροσζάν-Κίμι Ράικονεν), το μονοθέσιο του Ζιλ Μπιανκί έπιασε φωτιά, αλλά ενεργοποιήθηκε το αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης. Ο Γάλλος έγινε ο τρίτος οδηγός που εγκατέλειψε μετά τους Φελίπε Μάσα, Ζαν-Ερίκ Βερν.

Στον 41ο γύρο ο Γκροσζάν μπήκε στα πιτ για να βάλει τη γόμα, ενώ ο Ράικονεν συνέχισε να κυνηγά τον Φέτελ, ο οποίος δεν άργησε να μιμηθεί τον Γάλλο κάνοντας ένα άψογο πιτ στοπ. Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Γερμανός πήρε τη… μισή νίκη.

Στους τελευταίους γύρους οι Ράικονεν και Αλόνσο ήταν οι ταχύτεροι οδηγοί, ωστόσο δεν κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους τους. Ο μεν Φινλανδός, αφού προηγουμένως είχε προσπεράσει τον Γκροσζάν, δεν μπόρεσε να προσπεράσει τον Φέτελ, ο δε Ισπανός δεν κατάφερε να κερδίσει μία θέση στο βάθρο.

Πηγή: contra.gr