Ο Ευτύχιος Έλληνας έγινε ο πρώτος Έλληνας/Κύπριος που οδήγησε ποτέ ένα μονοθέσιο της Formula 1. Ο Έλληνας είναι μέλος του προγράμματος νέων οδηγών της Marussia και φυσικά οδηγός στο GP3, όπου και βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας!

Tio-EllinasΟ 21χρονος έκανε δοκιμές στο Kemble Airfield τής Μεγάλης Βρετανίας, με το πρόγραμμά του να περιλαμβάνει μια πρωινή εξομοίωση σε υγρό και δροσερό περιβάλλον, ενώ στη συνέχεια, έκανε διάφορε δοκιμές στο μονοθέσιο, όπως για τις χαρτογραφήσεις, για το ύψος και πολλά άλλα, βοηθώντας τη ρωσική ομάδα.

Η στιγμή αυτή ήταν, φυσικά, ξεχωριστή για τον Ευτύχιο, ο οποίος δήλωσε μετά το πέρας των δοκιμών:

Σήμερα, ήταν όσο συναρπαστικό περίμενα και μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για ‘μένα στην καριέρα μου. Θα τη θυμάμαι πάντα αυτή την ημέρα, είμαι σίγουρος. Συνήθισα γρήγορα το αυτοκίνητο και τα συστήματα κι ένιωσα γρήγορα άνετα. Μετά απ’ αυτό, είχα ένα λεπτομερές πρόγραμμα να κάνω, αλλά ήταν πολύ καλό να κάνω δοκιμές που θα έχουν πραγματική αξία για την ομάδα.

Τώρα, δεν μπορώ να περιμένω για την επόμενη ευκαιρία, στις δοκιμές νέων οδηγών, τον επόμενο μήνα, κι αισθάνομαι ότι η δουλειά που έχω κάνει εδώ θα με ωφελήσει σημαντικά γι’ αυτό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα που ήταν τόσο φιλόξενη και τους οπαδούς απ’ όλο τον κόσμο που έδειξαν τέτοια υποστήριξη για την ομάδα και για ‘μένα σήμερα. Ήταν τεράστιο γεγονός και θέλω όλοι να ξέρουν ότι είναι τιμή να είσαι ο πρώτος Κύπριος που οδηγεί ένα μονοθέσιο Formula 1.

Από την πλευρά της Marussia, δηλώσεις έκανε ο Dave Greenwood, Αρχιμηχανικός τής ομάδας:

Ήταν πραγματικά μια ευχάριστη συνεργασία με τον Ευτύχιο σήμερα και ήταν ένα σημαντικό αεροδυναμικό τεστ μέσα στη σεζόν για την ομάδα. Έκανε εξαιρετική δουλειά για την πρώτη του προσπάθεια σ’ ένα μονοθέσιο Formula 1 και ανυπομονούμε να δούμε περισσότερες από τις ικανότητές του και μέσα στην πίστα, στις δοκιμές νέων οδηγών τον επόμενο μήνα.

Είχαμε καλές δοκιμές σήμερα, παρόλο που είχαμε κάποιες υγρές συνθήκες σήμερα το πρωί και αυτό μας επέτρεψε να ολοκληρώσουμε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα με αεροδυναμικές αξιολογήσεις που θα μας ωφελήσουν για το υπόλοιπο της σεζόν και για την μακροπρόθεσμη ανάπτυξή μας. Συνολικά, ήταν μια καλή μέσα δουλειάς από τον Ευτύχιο και την ομάδα.

Πηγή: autoblog.gr