Ο Χόρχε Λορένθο απέδειξε ότι είναι ο κυρίαρχος στην πίστα της Καταλονίας, φτάνοντας στη νίκη για 3η φορά στα τελευταία 4 χρόνια, αφήνοντας πίσω του στο βάθρο των νικητών τους Ισπανούς συμπατριώτες του Ντάνι Πεδρόσα και Μαρκ Μάρκεθ.

lorenzo_yamahaΟ θριαμβευτής της Βαρκελώνης εκμεταλλεύθηκε από την εκκίνηση ολιγωρία του poleman Πεδρόσα, ο οποίος παρότι έσπασε το ρεκόρ πίστας του Κέισι Στόνερ από το 2008 στις κατατακτήριες δοκιμές, από τη στιγμής που έχασε την πρωτοπορία, δεν ανέκτησε ποτέ τα κεκτημένα. Ως εκ τούτου, στον 200ό αγώνα του στο MotoGP, περιορίστηκε στη 2η θέση, την οποία διεκδικούσε και ο ομόσταυλός του στη Repsol Honda, Μαρκ Μάρκεθ, ο οποίος, όμως, στην 4η στροφή του προτελευταίου γύρου έχασε προσωρινά τον έλεγχο της μηχανής του και παραλίγο να τεθεί νοκ άουτ.

Τα αποτελέσματα και η κατάταξη του GP Καταλονίας

Ο Λορένθο έγινε ο 1ος αναβάτης που φτάνει τις 3 νίκες φέτος και ροκάνισε τη διαφορά στην κατάταξη από τον πρωτοπόρο Πεδρόσα στους 7 πόντους. Ο οδηγός της Yamaha, μάλιστα, έφτασε τις 26 νίκες καριέρας και προσπέρασε τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 1993, Κέβιν Σβαρτς, στην 7η θέση όλων των εποχών.

Στην 4η θέση τερμάτισε ο Ιταλός Βαλεντίνο Ρόσι, ο οποίος δεν αντιμετώπισε μεγάλο ανταγωνισμό, αφού 8 αναβάτες εγκατέλειψαν. Μεταξύ τους ο Βρετανός Καλ Κράτσλοου, ο οποίος εκκίνησε από τη 2η θέση, αλλά έπεσε στον 6ο γύρο με τη Monster Yamaha Tech 3 του. Ο Νίκι Χέιντεν με Ducati εγκατέλειψε με πτώση στον ίδιο γύρο και κατά συνέπεια ο Στέφαν Μπραντλ με LCR Honda τερμάτισε για 2ο σερί GP στην πρώτη 5άδα, ενώ ο Μπράντλεϊ Σμιθ με Tech 3 έκανε ρεκόρ καριέρας, τερματίζοντας στην 6η θέση.

Πηγή: contra.gr