Το ιδανικό τάιμινγκ για συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και οι δικαιολογίες που δεν υπάρχουν για τους ανθρώπους που έχουν αναλάβει τον σχεδιασμό της νέας ομάδας.

savvidis+triandriaΤο θετικό αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ στα Γιάννινα και η συμμετοχή, τελικά, στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ δίνουν στους ιθύνοντες του “Δικεφάλου” την ευχέρεια να προχωρήσουν στον σχεδιασμό της νέας σεζόν έχοντας την ηρεμία ως εφόδιο τους σε αυτή την προσπάθεια. Οι ημερομηνίες δεν πιέζουν ασφυκτικά, όπως θα συνέβαινε αν ο ΠΑΟΚ τερμάτιζε στα χαμηλά πατώματα των πλέι οφ, ενώ, συν τοις άλλοις, το κλίμα δεν είναι τεταμένο, ούτε ποτίστηκε με απογοήτευση, μετά την επίτευξη του τελευταίου στόχου που είχε απομείνει στον ΠΑΟΚ.

Τώρα, ο λόγος περνάει στους ανθρώπους που έχουν επωμιστεί να φέρουν εις πέρας την αποστολή του σχεδιασμού της ανταγωνιστικής ομάδας, που θα πρωταγωνιστήσει στο νέο πρωτάθλημα και θα σταθεί αξιοπρεπέστατα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το τάιμινγκ, πάντως, μοιάζει ιδανικό για συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ σε σχέση με τις δύο προηγούμενες φορές που ο ΠΑΟΚ έλαβε μέρος στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Με νέο προπονητή που θα κάνει τις εισηγήσεις του και την δυνατότητα να προχωρήσουν σε λίφτινγκ στο ρόστερ, οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν από την αρχή τα δεδομένα και να δημιουργήσουν ένα σύνολο που θα πείσει ότι μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω. Επιπλέον, με την ρευστότητα που υπάρχει παρόντος του Σαββίδη, πλέον, δεν θα χρειάζεται να ρίχνονται μεταγραφικές… ζαριές και οι κινήσεις θα μπορούν να είναι πιο σίγουρες.

Οι δικαιολογίες, όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, έχουν στερέψει για αυτούς που εργάζονται για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, αφού, πλέον, έχουν όλα τα “όπλα” για να φέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο κόσμος περιμένει η υπομονή του να ανταμειφθεί και ο Ιβάν Σαββίδης να δει σιγά σιγά την επένδυσή του να πιάνει τόπο. Οπότε, η… εβδομάδα προσαρμογής στον ΠΑΟΚ, μάλλον, έχει τελειώσει και από εδώ και πέρα όλοι πρέπει να κρίνονται για το έργο τους και οι ευθύνες τόσο της επιτυχίας, όσο και της αποτυχίας να προσωποποιούνται.

Η ηγετική φυσιογνωμία του Κατσουράνη

Ο Κώστας Κατσουράνης είναι το καλύτερο παράδειγμα παίκτη για να δείξεις τους χαρακτήρες που χρειάζεται μία ομάδα για να ανέβει επίπεδο. Τόσο στο καθαρά αγωνιστικό, που με τις επιδόσεις του δίνει στον ΠΑΟΚ άλλη ποιότητα, όσο και με την καθοδήγηση των συμπαικτών του σε όλα τα επίπεδα.

Φυσικά, δεν μπορεί να περάσουν στο ντούκου οι δηλώσεις του για το “χτίσιμο” του νέου ΠΑΟΚ. “Είναι δύσκολο να μπεις στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Όσο μεγάλους παίκτες και να φέρεις δεν φτιάχνεις ομάδα. Οι ομάδες χτίζονται δίνοντας ευκαιρίες στα νέα παιδιά”, είπε και έστειλε μήνυμα που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν για να φτάσει κάποτε ο ΠΑΟΚ εκεί που του αξίζει.

Χρύσανθος Δοβλέτογλου

Πηγή: olapaok.gr