Δύο από τα πιο παραδοσιακά ονόματα στο κόσμο του αυτοκινήτου, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW και ιταλικό στούντιο σχεδιασμού Pininfarina, ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας παρουσιάζουν την εκθαμβωτική BNW Pininfarini Gran Lusso Coupe που θα παρουσιαστεί στο Concorso d’Eleganza στη Villa d’Este τις επόμενες μέρες.

P90123644-highRes-700x524Αυτή είναι η πρώτη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιριών και σύμφωνα με τις δυο πλευρές η Gran Lusso Coupe είναι η “ερμηνεία ενός πολυτελούς BMW Coupé, όπως φαίνεται μέσα από τα μάτια του Pininfarina” και ένα μείγμα σύγχρονης κομψότητας και πολυτέλειας.

P90123649-highRes-700x393

Όταν κλείσεις το στόμα από το πρώτο σοκ του πανέμορφου αυτοκινήτου, βλέπεις ένα μεγάλο coupe που ίσως μας δείχνει τη νέα Σειρά 8. Διαθέτει σχεδιαστικά μακρύ καπό, λεπτά φωτιστικά σώματα, μεγάλο μεταξόνιο και κεκλιμένη γραμμή οροφής. Ακόμα μεγάλο μεταξόνιο και κοντούς προβόλους, με τη σχεδιαστική ταυτότητα της BMW και τα δυναμικά της στοιχεία να είναι παντού εμφανής. Τα πάντα δείχνουν όμως πιο έντονα, συμπεριλαμβανομένων και των φωτιστικών σωμάτων που στη θέση των στρογγυλών “αγγελικών ματιών” υπάρχουν δίεδρα.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας V12 χωρίς να γνωρίζουμε περαιτέρω λεπτομέρειες. Στη μάσκα με τα διπλά νεφρά υπάρχει ένα σε γυαλιστερό αλουμίνιο, με το ίδιο υλικό να συναντάται επίσης στα πίσω φώτα, οι φακοί των οποίων έχουν σχεδιαστεί ώστε να επιτρέπουν τη ροή του αέρα να περνάει μέσα από αυτά.

P90123666-highRes-700x466

Στο εσωτερικό υπάρχει χώρος για τέσσερις επιβάτες, με τη κεντρική κονσόλα να έχει κλίση προς το οδηγό. Το σαλόνι είναι επενδυμένο σε δέρμα Foglizzo σε μαύρο και Tobacco καφέ, ξύλο καουρί ηλικίας 48.000 χρόνων από τη Νέα Ζηλανδία, παχιές μοκέτες, παρθένο μαλλί στην οροφή και ένα “στενόμακρο άνοιγμα στην επένδυση της οροφής” με λευκά LED.

Περιμένουμε τις ζωντανές εικόνες του σαγηνευτικού coupe τις επόμενες μέρες.

Πηγή: autoblog.gr