Μια μελέτη δημοσιευμένη στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού American Journal of Preventive Medicine και βασισμένη στα δεδομένα των χρηστών του Google μεταξύ 2006 και 2010, αποκαλύπτει ότι κατά τη διάρκεια του χειμώνα ψάχνουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με ψυχικές ασθένειες από ότι το καλοκαίρι.

busquedasΣυγκεκριμένα, οι αναζητήσεις γύρω από διατροφικές διαταραχές όπως η ανορεξία και η βουλιμία πέφτουν μέχρι 40% το καλοκαίρι σε σχέση με το χειμώνα. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την έλλειψη προσοχής λόγω υπερκινητικότητας, τα ποσοστά της οποίας πέφτουν 18 με 15%. Η αναζήτηση γύρω από τον όρο ‘αυτοκτονία’ πέφτει 25% κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και οτιδήποτε έχει σχέση με τη σχιζοφρένεια παρουσιάζει επίσης μια πτώση 36-37% κατά τους θερινούς μήνες.

Οι συγγραφείς του έργου παραδέχονται ότι τα στοιχεία που διαθέτουν δεν επαρκούν για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για το αν το γεγονός αυτό έχει κάποια βιολογική, περιβαλλοντική ή κοινωνική εξήγηση. Όμως, σκέφτονται ότι μπορεί να έχει σχέση με τη βιταμίνη D, ένας μεταβολίτης που συντίθεται μόνο όταν εκτιθόμαστε στον ήλιο.

Πηγή: muyinteresante.es