1) είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, ένα συστατικό τω καροτενοειδών με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που σύμφωνα με πρόσφατες επιστημονικές μελέτες προστατεύει τα κύτταρα από την οξείδωση και προλαμβάνει τον καρκίνο του προστάτη.

pimiento-rojo2) Τα άτομα με αναιμία μπορούν να ωφεληθούν πολύ από την κατανάλωση κόκκινης πιπεριάς, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό The American Journal of Clinical Nutrition. Χάρη στη μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, αυτό το λαχανικό βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου από τα τρόφιμα στον πεπτικό σωλήνα.

3) Οι κόκκινες πιπεριές περιέχουν βιταμίνη B6 και μαγνήσιο. Αυτός ο συνδυασμός μειώνει το άγχος και την αϋπνία. Επιπλέον, η βιταμίνη Β6 αποτελεί φυσικό διουρητικό, γι’αυτό συμβάλλει στην αποφυγή της υπέρτασης, αν ενταχθεί στο καθημερινό διαιτολόγιο.

4) Χάρη στην περιεκτικότητά του σε βήτα καροτίνη, καψανθίνη, κερσετίνη και λουτεολίνη, οι κόκκινες πιπεριές συμβάλλουν στην πρόληψη της ‘κακής’ χοληστερόλης, όπως αποκάλυψε μια μελέτη που έγινε γνωστή από το περιοδικό Journal of Food Science.

5) Στις κόκκινες πιπεριές οφείλεται επίσης το γεγονός ότι μια δίαιτα πλούσια σε λουτεολίνη μειώνει τη φλεγμονή του εγκεφάλου και τα κενά μνήμης που σχετίζονται με τη γήρανση, έτσι όπως δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Nutrition.

Πηγή: muyinteresante.es