Μια νέα phishing απάτη κυκλοφορεί για το Facebook εδώ και ένα μήνα περίπου. Emails με τίτλο “Ανακοίνωση Ακύρωσης του λογαριασμού σας στο Facebook“ ενημερώνουν τους δικαιούχους ότι οι λογαριασμοί τους πρέπει να επιβεβαιωθούν επειδή υπάρχουν υπόνοιες ότι δεν είναι αυθεντικοί.

FacebookTwitterPhish“Έχουμε λάβει πληροφορίες ότι ο λογαριασμός σας μπορεί να μην είναι αυθεντικός. Το Facebook είναι μια κοινότητα όπου άνθρωποι μοιράζονται και αλληλεπιδρούν με την πραγματική τους ταυτότητα. Παρακαλούμε να επιβεβαιώσετε τον λογαριασμό σας στο Facebook,” αναφέρει το κακόβουλο μήνυμα.

“Οι λογαριασμοί που δεν θα επαληθευτούν μέσα σε 24 ώρες θα αφαιρεθούν από την βάση δεδομένων μας και ο χρήστης δεν θα είναι σε θέση να τον χρησιμοποιήσει ξανά. Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας. “

Σύμφωνα με το Hoax Slayer, οι σύνδεσμοι που περιέχονται σε αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου οδηγούν τα θύματα τους σε μια ιστοσελίδα phishing στο Facebook. Τα θύματα καλούνται να εισάγουν τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους και τον κωδικό πρόσβασής τους.

Μόλις ολοκληρωθεί αυτό το βήμα, μια δεύτερη σελίδα εμφανίζεται, ζητώντας περισσότερες πληροφορίες που σχετίζονται με τον λογαριασμό. Τέλος, μια τρίτη phishing ιστοσελίδα ζητά από τους χρήστες να παρέχουν τα στοιχεία της πιστωτικής τους κάρτας.

Αν συναντήσετε τέτοια emails, διαγράψτε τα αμέσως. Σε περίπτωση που είστε θύμα, να αλλάξετε όλους τους κωδικούς πρόσβασής σας άμεσα και επικοινωνήστε με την τράπεζά σας πριν οι απατεώνες σας αδειάσουν την πιστωτικής σας κάρτα.

facebook-blocking-scam

Πηγή: secnews.gr