Σε ένα μίνι πακέτο παροχών προς τους αγρότες, κατέληξε η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών, σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη.

samaras_venizelos_koyvelisΠιο συγκεκριμένα, αυξάνεται το συνολικό ποσό της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κατά 30 εκατομμύρια ευρώ, παρά τις δεσμεύσεις του μνημονίου, περιορίζεται ο αριθμός των δικαιούχων των επιστροφών ΦΠΑ κατά 60.000 αυξάνοντας το τελικό ποσό για τους δικαιούχους, δίνεται η δυνατότητα για χρήση φθηνού ηλεκτρικού ρεύματος στους αγρότες, πιθανότατα από 1ης Ιουλίου, προχωράει η ρύθμιση για τα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται από την πρώην Αγροτική Τράπεζα, ενώ θα δίνονται δάνεια με χαμηλό επιτόκιο και εγγυητικές επιστολές σε αγρότες και αγροτικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε προγράμματα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης δήλωσε αισιόδοξος ότι θα λυθούν τα προβλήματα των αγροτών και δεν θα υπάρχουν πλέον μπλόκα.

Στο τραπέζι ο φόρος ακινήτων – Δηλώσεις Στουρνάρα, Βενιζέλου, Κουβέλη

«Ότι παίρναμε, θα παίρνουμε» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος στο φόρο ακινήτων, αμέσως μετά τη σύσκεψη των τριών κυβερνητικών εταίρων.

Πρόσθεσε πως το θέμα των ακινήτων δεν είναι κάτι που βιάζει και πως ακόμη τρέχουν τα σενάρια.

«Να πληρώνουν πολλοί όσο γίνεται λιγότερα με αναλογικό τρόπο”»δήλωσε αμέσως μετά τη σύσκεψη των τριών κυβερνητικών εταίρων ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφερόμενος στο φόρο της ακίνητης περιουσίας.

Τόνισε μάλιστα πως ο φόρος θα είναι «ελαφρύτερος και καλύτερος από τον υφιστάμενο».

Ο κ. Βενιζέλος είπε πως στη σύσκεψη τέθηκε και το ζήτημα της αυριανής Συνόδου Κορυφής από την οποία η χώρα -όπως ανέφερε- πρέπει να πάρει ένα αξιόλογο πακέτο στα χέρια της για να ξεκινήσουν τα μεγάλα έργα.

Τη βεβαιότητά του πως η τελική ρύθμιση για το φόρο ακινήτων θα είναι εκείνη που θα ελαφρύνει τους Έλληνες πολίτες -όπως είπε χαρακτηριστικά- εξέφρασε μετά τη σύσκεψη ο Φώτης Κουβέλης.

Συμπλήρωσε πως έθεσε το θέμα της ανεργίας και ζήτησε να προωθηθούν άμεσα έκτακτα μέτρα.

Πηγή: skai.gr