Το Σάββατο, θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς κηρύχτηκε και επισήμως έκπτωτος, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Μοναδικός υποψήφιος είναι ο μέχρι σήμερα αντιπεριφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας.
Αναβρασμός, συμμαχίες και ζυμώσεις στην περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας μετά και τη χτεσινή επίδοση της οριστικής έκπτωσης του Παναγιώτη Ψωμιάδη από το αξίωμα του περιφερειάρχη .

Το κλίμα αυτό αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν λήγει και η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων με τη συνεδρίαση της πενηνταμελούς ομάδας που θα κληθεί να επιλέξει το νέο περιφερειάρχη και επικεφαλής της παράταξης.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι προς το παρόν μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης καταδικάστηκε επειδή μείωσε πρόστιμο σε ιδιοκτήτη πρατηρίου και τον αντικατέστησε μέχρι σήμερα ο αναπληρωτής και αδερφός του Διονύσης Ψωμιάδης. Κανείς δεν γνωρίζει αν ο τέως περιφερειάρχης θα επιμείνει στην πρότασή του να είναι υποψήφιος ο αδελφός του.

Σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται, οι ψηφοφορίες είναι μυστικές και στις δυο πρώτες απαιτείται απόλυτος αριθμός πλειοψηφίας συμβούλων για την εκλογή περιφερειάρχη.

Εφόσον αυτό δεν συμβεί, τότε θα υπάρξει και τρίτη εκλογική διαδικασία, στην οποία επικρατεί όποιος έχει τη σχετική πλειοψηφία. 

 
Πηγή: ert.gr
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα