Τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας θα συνεδριάσει, στις 4μμ, με βασικά θέματα συζήτησης την έγκριση ή μη του απολογισμού, ισολογισμού και τα αποτελέσματα χρήσης του Δήμου Βέροιας, της διαχειριστικής περιόδου 2011. Κατόπιν, στις 6μμ θα συζητήσει την αναπροσαρμογή των Δημοτικών Φόρων.
Ειδικότερα θα συζητηθούν 42 θέμματα:
Έγκριση ή μη τροποποίησης προϋπολογισμού και Ετησίου Προγράμματος Δράσης Δήμου Βέροιας, έτους 2012.
Αποδοχή ή μη της Απόφασης Ένταξης και των ειδικών όρων της Πράξης «Ανέγερση 1ου Φιλίππειου Γυμνασίου και 2ου ΓΕΛ στο Ο.Τ. 631 στην περιοχή Γιοτζαλίκια Βέροιας» και εξουσιοδότηση της Δημάρχου να υπογράψει το σύμφωνο αποδοχής των όρων ένταξής της.
Επί εισηγήσεως Οικονομικής Επιτροπής για την αναπροσαρμογή ή μη του τέλους Τέλεσης Πολιτικών Γάμων.
Επί εισηγήσεως Οικονομικής Επιτροπής για την αναπροσαρμογή ή μη των τελών καθαριότητας & φωτισμού.
Επί εισηγήσεως Οικονομικής Επιτροπής για την αναπροσαρμογή ή μη του συντελεστή φόρου φωτιζόμενης επιφάνειας για κάθε Δημοτική Ενότητα.
Επί εισηγήσεως Οικονομικής Επιτροπής για την αναπροσαρμογή ή μη των τελών άρδευσης.
Επί εισηγήσεως Οικονομικής Επιτροπής για αναπροσαρμογή ή μη των τελών χρήσης πεζοδρομίων-κοινοχρήστων χώρων κ.λ.π.
Επί εισηγήσεως Οικονομικής Επιτροπής για αναπροσαρμογή ή μη των τελών στάθμευσης.
Επί εισηγήσεως Οικονομικής Επιτροπής για αναπροσαρμογή ή μη των δικαιωμάτων παροχής υπηρεσιών στα νεκροταφεία.
Επί εισηγήσεως Οικονομικής Επιτροπής για αναπροσαρμογή ή μη του δικαιώματος βοσκής.
Επί εισηγήσεως Οικονομικής Επιτροπής για αναπροσαρμογή ή μη των τελών διαφήμισης.
Αποδοχή ή μη α) της ρύθμισης των εν γένει οφειλών του Δ.Βέροιας από τα χορηγηθέντα δάνεια από το Τ.Π. και Δανείων, με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και β) εξουσιοδότηση της δημάρχου για τη υπογραφή της πρόσθετης πράξης ρύθμισης
Έγκριση ή μη α)δέσμευσης του Δ.Σ. για εγγραφή στον προϋπολογισμό του Δήμου πίστωσης για την κάλυψη της δαπάνης «Διάθεση σύμμικτων αστικών στερεών αποβλήτων του Δ.Βέροιας για το έτος 2013», β) σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δ. Βέροιας, ΕΣΔΑ ΟΤΑ Ν.Ημαθίας και ΔΙΑΔΥΜΑ, γ) εξουσιοδότηση της Δημάρχου για υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης και γ) ορισμός εκπροσώπου με τον αναπληρωτή του στην Επιτροπή Παρακολούθησης.
Έκφραση γνώμης του Δ.Σ Δ.Βέροιας για την εκμίσθωση δημόσιας έκτασης, μέσω πλειοδοτικής δημοπρασίας, στην εταιρία «Οικοδομική Ανάπτυξη Σκυριανά Μάρμαρα ΑΒΕΤΕ» για την εξόρυξη πετρώματος.
Έγκριση ή μη επιχορήγησης σχολικών επιτροπών.
Έγκριση ή μη α) υπογραφής μνημονίου διαδημοτικής συνεργασίας μεταξύ Δ.Βέροιας και Δ.Θεσσαλονίκης για θέματα Πολιτισμού και Τουρισμού β) εξουσιοδότηση της Δημάρχου για υπογραφή του μνημονίου και γ) ορισμός εκπροσώπου με τον αναπληρωτή του στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
Επί εισήγησης Ο.Ε. της Γ΄ Τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού του Δήμου έτους 2012.
Έγκριση ή μη υποβολής αιτήματος στο Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη δωρεάν παραχώρηση της χρήσης δημόσιας έκτασης στον οικισμό Χαράδρας.
Έγκριση ή μη της υπ’αριθ. 91/2012 απόφασης της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολλαπλής Ανάπτυξης Δ.Βέροιας για μείωση μηνιαίας αποζημίωσης θέσεων στάθμευσης.
Έγκριση ή μη της υπ’αριθ. 365/2012(ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ) απόφασης του Ν.Π. «Κ.Κ.Π.Α.Α.Π & Π.Α.» περί τροποποίησης του προϋπολογισμού του, έτους 2012.
Έγκριση ή μη καθορισμού θέσης μετατοπισμένων περιπτέρων λόγω κατασκευής του έργου «Ολοκληρωμένο σχέδιο αναβάθμισης αστικού τοπίου στη Βέροια».
Έγκριση ή μη α) διαγραφής τελών ύδρευσης της Δ.Ε. Μακεδονίδος από χρηματικούς καταλόγους του Δήμου και β) μεταβίβασης των χρηματικών καταλόγων στη ΔΕΥΑΒ, προς είσπραξη των παραπάνω τελών.
Έγκριση ή μη κίνησης διαδικασίας εκμίσθωσης των υπ’ αριθ. 495,517,569,1051 και τμήματος του αριθ. 1039 δημοτικών αγροτεμαχίων της Τ.Κ. Πατρίδας.
Έγκριση ή μη κίνησης διαδικασίας εκμίσθωσης των υπ’ αριθ. 94,148 και 236 δημοτικών αγροτεμαχίων της Τ.Κ. Συκιάς.
Επικαιροποίηση ή μη της υπ’ αριθ. 723/2011 απόφασης του Δ.Σ.
Έγκριση ή μη χορήγησης άδειας λειτουργίας επιχείρησης προσφοράς υπηρεσιών διαδικτύου στον Ε. Γιαννακόπουλο.
Ορισμός ενός δημοτικού συμβούλου με τον αναπληρωτή του στο Α’/θμιο Συμβούλιο Επιθεώρησης Θεάτρων – Κινηματογράφων κλπ.
Ορισμός ενός δημοτικού συμβούλου με τον αναπληρωτή του στο Β’/θμιο Συμβούλιο Επιθεώρησης Θεάτρων – Κινηματογράφων κλπ.
Έγκριση ή μη ανάκλησης των υπ’ αριθ. 73 και 554 προτάσεων ανάληψης υποχρέωσης-δέσμευση πίστωσης.
Απόδοση λογαριασμού Δημάρχου για εργασίες και προμήθειες από 1/9/2012 ως 31/10/2012.
Έγκριση ή μη καταρχήν παραχώρησης της χρήσης τμήματος του υπ’ αριθ. 372Β αγροτεμαχίου της Τ.Κ. Αγ.Βαρβάρας στο Ναυτικό Αθλητικό Σύλλογο Ημαθίας
Έγκριση ή μη συμμετοχής του Δ.Βέροιας στη συνάντηση εργασίας στην πόλη Anderlecht Βελγίου και στο Ευρ. Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του Προγράμματος URBACT II-LINKs.
Έγκριση ή μη διαγραφής βεβαιωθέντων ποσών του Δημητρίου Σιαφαρίκα από χρηματικούς καταλόγους παρελθόντων ετών.
Έγκριση ή μη διαγραφής βεβαιωθέντων ποσών της εταιρίας «ΑΦΟΙ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΙ Ο.Ε.» από χρηματικούς καταλόγους παρελθόντων ετών.
Έγκριση ή μη διαγραφής βεβαιωθέντων ποσών του Αντωνίου Πατρίκα από χρηματικούς καταλόγους παρελθόντων ετών.
Έγκριση ή μη διαγραφής βεβαιωθέντων ποσών της Ευμορφίλης Ανδρεάδου από χρηματικούς καταλόγους παρελθόντων ετών
Έγκριση ή μη διαγραφής βεβαιωθέντων ποσών του Λαζάρου Δουλγερίδη από χρηματικούς καταλόγους παρελθόντων ετών
Έγκριση ή μη διαγραφής βεβαιωθέντων προστίμων ανέγερσης και διατήρησης αυθαίρετων κατασκευών και επαναβεβαίωσής τους με τα ορθά στοιχεία.
Έγκριση ή μη διαγραφής ανείσπρακτων βεβαιωθέντων προστίμων σύμφωνα με το Ν.4014/2011.
Έγκριση ή μη και παραλαβή της μελέτης που συντάχθηκε στα πλαίσια της ανάθεσης σύνταξης μελέτης με τίτλο «Υδρολογική αναγνώριση, πλημμυρικές παροχές, στερεομεταφορά, σύνταξη διαγραμμάτων περιοχής αμμοληψίας Δ.Βέροιας».
Έγκριση ή μη του 3ου Α.Π.Ε. του έργου «Εσωτερική οδοποιία Δήμου Μακεδονίδος» (Α.Μ. 280/2010 ΤΥΔΚ του πρώην Δ.Μακεδονίδος).
Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Εργασίες αποκατάστασης οδού σύνδεσης Άνω Βερμίου με Κάτω Βέρμιο».
Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Επισκευή-συντήρηση σχολικών κτιρίων στο Τ.Δ. Βεργίνας» (Α.Μ.149/2010 ΤΥΔΚ του πρώην Δ.Βεργίνας).
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα