Ο Randall Rosenthal είναι ένας καταπληκτικός καλλιτέχνης που ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ο «μάγος» της ξυλογλυπτικής τέχνης. Κι όχι άδικα!

Σκαλίζοντας και βάφοντας ένα κομμάτι ξύλο καταφέρνει να παραπλανήσει τους θεατές με τα υπερρεαλιστικά έργα που παρουσιάζει.

Ένα βιβλίο συνταγών πάνω σε ένα ξύλο μαγειρικής, κρεμμυδάκια και σκόρδο δίνουν την εντύπωση μιας απλής καθημερινής σκηνής στην κουζίνα της νοικοκυράς…

Μερικά δολάρια σε έναν φάκελο, ένα άλμπουμ με φωτογραφίες των αγαπημένων καλλιτεχνών αλλά και ένας χάρτης με τα διαβατήρια των ταξιδιωτών υποδηλώνουν αυτό ακριβώς που είναι, με την πρώτη ματιά τουλάχιστον.

Γιατί με μια δεύτερη πιο προσεκτική ματιά όλα καταρρίπτονται μπροστά στα μάτια του θεατή που αντιλαμβάνεται ότι έχει μπροστά του εκπληκτικά γλυπτά από ξύλο.

Οι τιμές «χτυπάνε κόκκινο» αφού κάθε έργο του κοστίζει περίπου 25.000 δολάρια! «Αφιερώνω πολλές ώρες σε κάθε κομμάτι, μπορεί και μέρες…

…Η έμπνευσή μου δεν είναι άλλη από την καθημερινότητα», λέει ο καλλιτέχνης για τις δημιουργίες του που κάνουν θραύση τόσο ανάμεσα σε ιδιώτες όσο και σε γκαλερί και αίθουσες τέχνης.

Πηγή: perierga.gr