Tο Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ενημερώνει ότι έγινε επιβεβαίωση θετικού αποτελέσματος λύσσας σε ζώο της άγριας πανίδας (κόκκινη αλεπού) στην περιοχή της Κοζάνης (κοντά στην Σιάτιστα).
 
Με δεδομένο τη προάσπιση της Δημόσιας Υγείας η υπηρεσία εντείνει τα μέτρα για την εφαρμογή του προγράμματος επιτήρησης της λύσσας και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα βιοασφάλειας, ώστε να αποφευχθεί η μεταφορά και η διασπορά της λύσσας.

Η υπηρεσία μας ενημέρωσε τους κτηνιάτρους της και τους ιδιώτες κτηνιάτρους του Ν. Ημαθίας σχετικά με το κρούσμα λύσσας, την εφαρμογή εμβολιασμού ή αναμνηστικού εμβολιασμού σκύλων, γάτων με προτεραιότητα σε ποιμενικούς και κυνηγετικούς σκύλους.

Επίσης έχουν ενημερωθεί σχετικά η Δ/νση Δασών Π.Ε. Ημαθίας, οι κυνηγετικοί σύλλογοι, το Σωματείο Αιγοπροβατοτρόφων, ο Βοοτροφικός Συνεταιρισμός και οι Δήμοι Βέροιας, Νάουσας, Αλεξάνδρειας. Εφιστάται η προσοχή των κτηνοτρόφων, των κυνηγών, των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς(σκύλοι, γάτες), όταν διαπιστώσουν ασυνήθιστη συμπεριφορά στα ζώα τους (όπως νευρικά συμπτώματα, σιελόρροια, επιθετικότητα, κινήσεις αεροφαγίας, δυσκολία κατάποσης, υδροφοβία) να απευθύνονται άμεσα σε κτηνιάτρους.

Για περισσότερες διευκρινήσεις- πληροφορίες παρακαλούμε να απευθύνεστε και στα τηλέφωνα της υπηρεσίας μας: 23313-50132,50130 & 2332022759.

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα