Βασικό θέμα συζήτησης στη χθεσινή συνεδριάση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας ήταν η λήψη μέριμνας για την ένταξη ποδηλάτου στην πόλη μας. Ένα μήνα ακριβώς πριν, το Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας και ο Ποδηλατικός Περιβαντολογικός Σύλλογος Βέροιας συγκέντρωσαν 665 χειρόγραφες υπογραφές από συμπολίτες μας που ζητούσαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας να λάβει την πολιτική απόφαση για την ένταξη του ποδηλάτου στη Βέροια.
Έτσι, λοιπόν, το θέμα συζητήθηκε εκτενώς για να πάρει θετικό πρόσιμο και να χαιρετιστεί σχεδόν απ’ όλους, δημιουργώντας, ωστόσο, μια μικρή ένταση μεταξύ των δημοτικών συμβούλων, η οποία αφορούσα την ήδη τελούσα αστική ανάπλαση της πόλης.
Το θέμα του ποδηλατόδρομου έφερε στο προσκήνιο και άλλα θέματα, τα οποία καίνε την πόλη της Βέροιας, ένα εκ των οποίων είναι αυτό των θέσεων στάθμευσης. Είναι απόλυτα προφανές ότι η  δημιουργία ποδηλατόδρομου με την ήδη υπάρχουσα δομή των δρόμων θα “σπαταλούσε” και άλλες πολύτιμες θέσεις, κάτι που έγινε με την ανάπλαση, παρ΄όλα αυτά, όπως ανέφεραν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει και σε πεζόδρομο, όπως συμβαίνει σε πολλές πόλεις της Ευρώπης.

Οι εκπρόσωποι του Σύλλογου και του Ανθρώπινο Δυναμικό μίλησαν για “ποιότητα ζωής” και εξυπηρέτηση καθημερινών αναγκών. Αυτό που ουσιαστικά αιτούνται οι 665 συμπολίτες μας δεν είναι κάτι άπιαστο απο τη στιγμή που υπάρχουν ευρωπαϊκά κονδύλια για αυτό το σκοπό, το άπιαστο είναι πως θα υλοποιηθεί κάτι τέτοιο σε μια πόλη χωρίς καν δρόμους. Θα πρέπει να υπάρξει μια εκ νέου κυκλοφοριακή μελέτη που να εναρμονίζει στο κυκλοφοριακό δίκτυο τη λωρίδα για τα ποδήλατα, χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα.
Θετικά και με καλούς οιωνούς έκλεισε, τελικά η συζήτηση για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων στην πόλη της Βέροιας, καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης ενέκρινε ομόφωνα το αίτημα. 

Οι εξελίξεις εν καιρώ …

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα