Δωρεάν θα γίνονται οι εμβολιασμοί παιδιών απόρων, ανασφάλιστων και μεταναστών, στα Κέντρα Υγείας, τα Αγροτικά Ιατρεία και τα Ιατροκοινωνικά Κέντρα (ΙΑΚ).
Λαμβάνοντας υπόψιν το επικαιροποιημένο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, το οποίο συστήνει ο εμβολιασμός να πάψει να είναι εποχικός, το υπουργείο Υγείας με εγκύκλιό προς τους αρμόδιους φορείς ζητεί τη διεύρυνση του εμβολιαστικού προγράμματος, καλύπτοντας όλες τις ομάδες πληθυσμού, ασφαλισμένος και μη.
Στο πλαίσιο αυτό, το αρμόδιο υπουργείο αποφάσισε να γίνονται δωρεάν οι εμβολιασμοί για τους άπορους, τους ανασφάλιστους και τους μετανάστες στα Κέντρα Υγείας, στα Αγροτικά Ιατρεία και τα Ιατροκοινωνικά Κέντρα (ΙΑΚ).

Oι προσερχόμενοι, αποκλειστικά για εμβολιασμό σε αυτές τις υπηρεσίες, δεν θα καταβάλλουν το αντίτιμο των πέντε ευρώ.

Οι κατά τόπους περιφέρειες καλούνται να ορίσουν τα ιατρεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τέτοιους εμβολιασμούς και να ενημερώσουν τους πολίτες σχετικά

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα