Οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (πρώην ΠΥΡΚΑΛ & ΕΒΟ), μπλόκαραν την πρόσβαση του Προέδρου – Δ/ντος Συμβούλου και στελεχών της εταιρίας σε όλες τις εγκαταστάσεις της, δηλαδή σε Υμηττό, Ελευσίνα, Μάνδρα, Λαύριο, Αίγιο.

Ειδικότερα στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στον Υμηττό, πραγματοποιούν κατάληψη στο γραφείο του Προέδρου – Δ/ντος Συμβούλου κου. Πιλάλη, με αίτημα να διασφαλισθεί η χρηματοδότηση της εταιρίας και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα.

Με τη παρέμβασή τους αυτή απαίτησαν και υποχρέωσαν τον Πρόεδρο – Δ/ντα Σύμβουλο να μεταβεί μαζί με τον Πρόεδρο του Σωματείου των εργαζομένων στον Υμηττό Παν. Δούκα, στα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, προκειμένου να δοθούν λύσεις για τα προβλήματα της εταιρίας και των εργαζομένων της.

Τονίζουμε ότι, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (Ε.Α.Σ.) είναι μια εταιρία δημοσίου ενδιαφέροντος, στρατηγικού χαρακτήρα και εθνικού σκοπού, αφού το αντικείμενό της είναι η παραγωγή πυρομαχικών και οπλικών συστημάτων για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά παράγονται και προϊόντα προς εξαγωγή.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Πηγή: zougla.gr