Ο ιός του Δυτικού Νείλου δεν έχει εμφανιστεί φέτος… επιβεβαιωμένα κρούσματα είχαμε και τις προηγούμενες χρονιές, ωστόσο αυτή τη χρονιά φαίνεται ότι έχουμε αύξηση των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο νομίατρος Καβάλας, τη δεδομένη στιγμή υπάρχουν 15 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού στο νομό Καβάλας.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι μόνο 15 πέσανε θύμα του ιού. Σύμφωνα λοιπόν με το νομίατρο Καβάλας αυτοί που μολύνθηκαν είναι εκατοντάδες. Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που μολύνθηκαν δεν το κατάλαβε ή πέρασε μια απλή ίωση. Ελάχιστοι από αυτούς χρειάστηκε να νοσηλευτούν ενώ έχουν καταγραφεί και θάνατοι, κυρίως σε ευπαθή άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες είχαμε θανάτους που οφείλονται στον ιό αλλά η διεύθυνση υγείας αποφεύγει να δίνει ανακοινώσεις για τους θανάτους και τον τόπο διαμονής των θυμάτων για να μην σκορπίσει πανικό. Άλλωστε και τις προηγούμενες χρονιές είχαμε παρόμοια περιστατικά.

Η απόφαση να προχωρήσουν οι βραδινοί ψεκασμοί (οι οποίοι ολοκληρώνονται) δείχνει όμως ότι υπάρχει αυξητική τάση του αριθμού των κρουσμάτων και πιθανόν αύξηση του αριθμού των θανάτων που οφείλονται στον συγκεκριμένο ιό.

Επίσημα στοιχεία δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμη αλλά η κινητοποίηση δείχνει οτι υπάρχει πρόβλημα.

 

Πηγή: philippi.in/Εφημερίδα «ΦΙΛΙΠΠΟΙ»