Photo: dicentra8

15/Αυγ/2012: Αγαπητό ημερολόγιο, ξύπνησα το πρωί και τι να δω; Οι σκληροί της Ευρώπης είχαν γυρίσει πλευρό: Χάρισαν όλο το χρέος της Ελλάδας. €350 δις. Το επαχθές μνημόνιο είναι παρελθόν. Ο Ρέσλερ ζήτησε συγγνώμη, και αναγνώρισε την πολιτισμική προσφορά της Ελλάδας, ακόμα και στην πατρίδα του, το Βιετνάμ. Στα χωριά χτυπούν οι καμπάνες όπως τότε που έφυγαν οι Γερμανοί. Μπορώ πλέον να κάτσω στην Ελλάδα. Σωθήκαμε! Η Παναγιά έκανε το θαύμα της! Μας ζήτησαν μόνο να προσέξουμε και να μην το ξανακάνουμε.

17/Αυγ/2012: Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι επιστρέφουν μισθοί και συντάξεις στα προηγούμενα επίπεδα τους. Ανακαλείται το χαράτσι, οι φόροι ακίνητης περιουσίας, και όλα τα μέτρα των αποδείξεων. Τα ΑΕΙ και τα νοσοκομεία επιστρέφουν στις πρότερες καταστάσεις. Ήδη διαβάζω άρθρα για επιστροφή των καταθέσεων. Τι καλά. Το Υπουργείο πολιτισμού ξανάρχισε να δίνει χρήματα στο ποδόσφαιρο. Θα δω και μπάλα φέτος.

18/Αυγ/2012: Αγαπητό ημερολόγιο. Πήγα να πάρω ταξί, και με ρώτησε πού πάω για να με πάρει. Ωχ…

1/Σεπ/2012: Απόφαση για εκλογές. Η κυβέρνηση συνασπισμού ολοκλήρωσε τον σκοπό της, τη σωτηρία της Ελλάδας.

7/Σεπ/2012: Πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Διαμαρτύρονται οι δημόσιοι υπάλληλοι, ζητώντας επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων τους λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων. «ΕΞΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ» φωνάζουν.

15/Σεπ/2012: Λίγες μέρες πριν τις εκλογές, και η ΝΔ προηγείται σαφώς του ΠΑΣΟΚ, 45%-35%. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γυρίσει στο 4%. Ο κόσμος φοβάται ότι θα τον φορολογήσει ο Τσίπρας. Βενιζέλος και Σαμαράς υπόσχονται λεφτά και φοροαπαλλαγές. Η ΝΔ αποφασίζει 100.000 νέες προσλήψεις συμβασιούχων για να μειωθεί η ανεργία.

30/Σεπ/2012: Η ΝΔ Βγήκε κυβέρνηση με 175 βουλευτές. Το ΠΑΣΟΚ έχει 95. Εξω από τη βουλή ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ και Χ.Α. Ο Σαμαράς ανακοινώνει αντικατάσταση των διοικήσεων σε δημόσιους οργανισμούς και ΔΕΚΟ.

15/Οκτ/2012: Πανελλαδική πανεργατική απεργία. Η ΓΣΕΕ απαιτεί αυξήσεις 6-10%, για να αναπληρωθεί το εισόδημα που χάθηκε στην τελευταία πενταετία.

7/Δεκ/2012: Καταλήψεις σε σχολεία και πανεπιστήμια. Πλησιάζουν πάλι οι γιορτές. Έχει και άγιους Βασίληδες ο δρόμος!

23/Δεκ/2012: Πάλι το χάσαμε το πρωτάθλημα από το Δεκέμβριο. Γ… την παράγκα μου!

15/Δεκ/2012: Ο υπουργός οικονομικών ανακοίνωσε ότι το πρωτογενές έλλειμμα του προϋπολογισμού θα φτάσει το 15%-25%, καθώς οι εφορίες δεν συλλέγουν έσοδα, και τα έξοδα αυξάνονται δραματικά. Με μηδενικό χρέος θα μπορέσουμε να δανειστούμε εύκολα από τις αγορές. Έστω και με επιτόκιο 10%… Οι αγορές δεν μας εμπιστεύονται ακόμα φαίνεται.

15/Δεκ/2013. Οι αγορές ακόμα δεν άνοιξαν. Δανειζόμαστε τώρα με 12% και το φετινό έλλειμμα πλησιάζει το 20%. Το χρέος κινείται στα 35-40% του ΑΕΠ. Η κυβέρνηση φαίνεται ανίκανη να σταματήσει τη φοροδιαφυγή. Ο πρωθυπουργός ανακοινώνει νέα μέτρα λιτότητας.

15/Ιουν/2014: Η Ε.Ε. προειδοποιεί την Ελλάδα, να μειώσει το έλλειμμα στο 3% Αντιδράσεις από την Αριστερά: «Δεν θα μας πουν εμάς οι Γερμανοί τι θα κάνουμε. Ας κοιτάξουν πρώτα το δικό τους το χρέος» Δηλώνει μεγαλόστομα ο Α.Τσίπρας. Ο κ. Κουβέλης αρνήθηκε να πάρει θέσει (shocking!)

15/Δεκ/2014. Με έλλειμμα και πάλι στο 20%, η Ε.Ε. απειλεί με κυρώσεις. Η κυβέρνηση ανακοινώνει μέτρα για να «μαζέψει το έλλειμμα». Οι αγορές ανησυχούν για το «Ελληνικό ζήτημα». Η κυβέρνηση αποφασίζει την αποκρατικοποίηση του Ελληνικού. Η αντιπολίτευση απειλεί με φυλακή όποιον το τολμήσει.

15/Ιουν/2015. Έκτακτο Eurogroup. Το έλλειμμα για το 2015 έχει φτάσει στο 25%, και το χρέος αρχίζει και προσεγγίζει το 50% του ΑΕΠ. Το κυβερνόν Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας απειλεί την Ελλάδα με έξωση από το Ευρώ. «Ας τολμήσουν» λέει ο νέος ηγέτης της αντιπολίτευσης, Α. Λοβέρδος.

17/Αυγ/2015. Αγαπητό ημερολόγιο. Νομίζω ότι είδα τον Τόμσεν έξω από το υπουργείο οικονομικών. Λές;;;

Του Γιώργου Λ.

Πηγή: protagon.gr