Από τον Δήμο Βέροιας ανακοινώθηκαν, σχετικά με το θέμα του πληστηριασμού της οικίας του πρώην Δημάρχου Απ. Παύλου Λευτέρη Βαλαβάνη, τα εξής: Σε απάντηση των όσων υπονοούν τα δημοσιεύματα μετά από καταγγελίες του πρώην Δημάρχου  Απ. Παύλου κ. Βαλαβάνη Ελ., σχετικά με την αναγκαστική εκποίηση της κατοικίας του ιδίου και του κ. Γιδιώτη Κων., κατά την συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής του Δήμου Βέροιας  στις 02.05.2012, θα πρέπει να  σημειωθούν τα εξής:  
Αντικείμενο της συνεδρίασης  ήταν η  παροχή εξουσιοδότησης στον δικηγόρο του Δήμου προκειμένου να παρασταθεί στη συζήτηση της ανακοπής που είχε καταθέσει ο κ. Βαλαβάνης και ο κ. Γιδιώτης, με σκοπό να διορθωθεί η τιμή στην  οποία εκτιμήθηκαν τα ακίνητο τους  από τον αρμόδιο δικαστικό επιμελητή.

Όπως είναι γνωστό  το όλο θέμα ξεκίνησε με τις με αριθμό 1036856/1904-Α /30.4.2007  και   2123/11.6.2007 [επί Δημαρχίας κ. Απ. Νεστορόπουλου]  εντολές σε εκτέλεση των οποίων  διενεργήθηκε  οικονομικός έλεγχος από το Υπουργείο Οικονομικών [ οικονομική επιθεώρηση υπο. Κεντρικής Μακεδονίας ]

Αποτέλεσμα του ελέγχου  ήταν η έκδοση  της με αριθμό πρωτ.  2099 /3.6.2009  απόφασης καταλογισμού 2007 [επί  Δημαρχίας κ. Απ. Νεστορόπουλου ]  με την οποία αφενός με καταλογίσθηκε, αλληλεγγύως και εις ολόκληρο,   σε βάρος των Βαλαβάνη Ελ.  και Γιδιώτη  Κων. και υπέρ του Δήμου Απ. Παύλου το ποσό των  1.707.838,39 €  [ 1.323.905,73 + 383.932,66 ].

Σε εκτέλεση της πιο πάνω απόφασης εκδόθηκε και  χρηματικός κατάλογος , 3.6.2009 2007 [ επί  Δημαρχίας  κ. Απ. Νεστορόπουλου], από την  υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών  με την εντολή να βεβαιωθεί από το ταμείο του Δήμου Απ. Παύλου   και να επιδιωχθεί η είσπραξη του  σύμφωνα με τον νόμο [ΚΕΔΕ]

Συγκεκριμένα το σχετικό απόσπασμα από την απόφαση καταλογισμού έχει ως εξής : «…  Ο Δήμος ΑΠ. Παύλου Ν. Ημαθίας  στον οποίο αποστέλλεται η παρούσα παρακαλείται να προβεί στην βεβαίωση του ανωτέρω καταλογισθέντος ποσού ( αρ. 48ΒΔ 17.5/15-6-59 ) ,  να  επιδιώξει την είσπραξη του με όλα τα ένδικα μέσα που προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις περί δημοσίων  εσόδων [ αρ. 229 του ΠΔ 410/1995 ] και να μας επιστρέψει ένα αντίγραφο της τριπλότυπης περιληπτικής  κατάστασης δεόντως θεωρημένη και υπογεγραμμένη .

Κατά της παρούσας καταλογιστικής απόφασης και σύμφωνα με τον ν. 2362/1995  άρ.  56 παρ. 12 , δύνανται οι καταλογιζόμενοι να ασκήσουν έφεση ενώπιον του ελεγκτικού συνεδρίου εντός προθεσμίας 6 μηνών από την επίδοσης της.  Η έφεση  δεν  αναστέλλει  την εκτέλεση την εκτέλεση , ούτε επιτρέπεται η προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια για τα καταλογισθέντα ποσά  [ ΝΔ 1264/1942 αρ. 12 παρ. 12 και 8 ]…»

Με την εφαρμογή του σχεδίου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» όλη αυτή η αρμοδιότητα και διαδικασία μεταβιβάστηκε  στον ενοποιημένο Δήμο Βέροιας, ο οποίος είδε πλέον την αρμοδιότητα να την ολοκληρώσει την διαδικασία . Κληρονόμησε δηλ. τις υποχρεώσεις που απέρρεαν από την εποχή Δημαρχίας του κ. Νεστορόπουλου.

Από όλα τα πιο πάνω προκύπτει το συμπέρασμα  ότι ο Δήμος Βέροιας είχε δέσμια υποχρέωση [ όχι με απόφαση της Δημάρχου Βέροιας] να  ολοκληρώσει την διαδικασία η οποία ξεκίνησε το 2007 !

Το ερώτημα είναι: Θα μπορούσε  ο Δήμος Βέροιας να πράξει ή να μην πράξει κάτι διαφορετικό;

Ουδείς στον Δήμο ψυχρός εκτελεστής. Ουδείς στον Δήμο ανάλγητος και κακεντρεχής και εκδικητικός. Αλλά και ουδείς παραβάτης καθήκοντος..

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα