Με 20 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012, στις 6 μ.μ., το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η έγκριση της μελέτης για τα πρανή και την κοίτη του Τριποτάμου κάτω από τη γέφυρα Κούσιου, ο χαρακτηρισμός του χώρου κάτω από την πλατεία της Εληάς ως χώρου υπαίθριας στάθμευσης κ.α.  

ΘΕΜΑ    1ο :    Έκφραση σύμφωνης γνώμης Δ.Σ. για τον καθορισμό οριογραμμής ρέματος, που συντάχθηκε στα πλαίσια της μελέτης εφαρμογής για τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων Ν. Ημαθίας του ΕΣΔΑ.      
ΘΕΜΑ    2ο :    Έγκριση ή μη μελέτης «Αντιστήριξη πρανών-διαμόρφωση κοίτης Τριποτάμου της Γέφυρας Αφών Κούσιου».      
ΘΕΜΑ    3ο :    Τροποποίηση Προϋπολογισμού και Ετησίου Προγράμματος Δράσης Δήμου Βέροιας, έτους 2012      
ΘΕΜΑ    4ο :    Επί προτάσεων δημοτών για τη λειτουργία του Κυνοκομείου και τον τρόπο διαχείρισης του προβλήματος των αδέσποτων σκύλων.      
ΘΕΜΑ    5ο :    Ανάκληση της υπ’ αριθ. 733/2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.      
ΘΕΜΑ    6ο :    Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δ.Βέροιας, Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακ/νίας-Θράκης, Δ.Αλεξάνδρειας, Δ.Νάουσας, Π.Ε.Δ. Κ.Μακ/νίας, Α.Ν.ΗΜΑ. Α.Ε. για την εφαρμογή «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών στην Περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, για το έτος 2012».       
ΘΕΜΑ    7ο :    Επί εισήγησης της Δ.Κ. Βέροιας για τη μετονομασία του ανοικτού γηπέδου καλαθοσφαίρισης Ελιάς, σε γήπεδο καλαθοσφαίρισης «Αρίσταρχος Γεωργιάδης».       
ΘΕΜΑ    8ο :    Έγκριση ή μη προσωρινής αλλαγής χρήσης του Δημοτικού Οικοπέδου στο Ο.Τ. 316(κάτω από την Ελιά) και χαρακτηρισμού του ως υπαίθριου χώρου στάθμευσης.       
ΘΕΜΑ    9ο :    Έγκριση έκτακτης μετακίνησης και των εξόδων μετάβασης αντιδημάρχου στην Αθήνα και ψήφιση της πίστωσης.      
ΘΕΜΑ    10ο :    Έγκριση ή μη της αριθ. 1/2012 απόφασης του Ν.Π. με την επωνυμία «Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός Θεανώς Ζωγιοπούλου» περί τροποποίησης του προϋπολογισμού έτους 2012.      
ΘΕΜΑ    11ο :    Έγκριση ή μη επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθέντος χρηματικού ποσού στον Ε. Γιαλαμά.      
ΘΕΜΑ    12ο :    Έγκριση ή μη επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθέντων χρημάτων παραβόλου άδειας παραμονής αλλοδαπού στην E. Simoni.      
ΘΕΜΑ    13ο :    Έγκριση ή μη: α) Καθορισμού Ο.Γ-Ρ.Γ. στα Ο.Τ. 211,217 και 439Β, β) άρσης ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης στην Τ.Κ. Βεργίνας και γ)τροποποίησης του σχεδίου πόλης στο Ο.Τ. 468.      
ΘΕΜΑ    14ο :    Έγκριση ή μη διαγραφής ανείσπρακτων βεβαιωθέντων προστίμων  σύμφωνα με τον Ν.3843/10.      
ΘΕΜΑ    15ο :    Αποδοχή ή μη προτεινόμενων συμβιβασμών μεταξύ Δήμου και φορολογουμένων πολιτών      
ΘΕΜΑ    16ο :    Έγκριση ή μη του Α΄ Συγκριτικού πίνακα της μελέτης με τίτλο «Μελέτη προσαγωγού από συλλεκτήριο φρεάτιο Δ.Δ.Διαβατού προς ΕΕΛ Βέροιας» (αρ.μελέτης 71/2007. 2η Επικαιροποίηση ΤΥΔΚ του πρώην Δ. Απ. Παύλου)      
ΘΕΜΑ    17ο :    Έγκριση ή μη του Α΄ Συγκριτικού πίνακα της μελέτης με τίτλο «Μελέτη αποχέτευσης Δ.Δ. Κουλούρας, προσαγωγός προς ΕΕΛ Βέροιας» (αρ.μελέτης 81/2007. 2η Επικαιροποίηση ΤΥΔΚ του πρώην Δ. Απ. Παύλου)      
ΘΕΜΑ    18ο :    Έγκριση ή μη του Α΄ Συγκριτικού πίνακα της μελέτης με τίτλο «Μελέτη αποχέτευσης Δ.Δ. Ν.Λυκογιάννης, προσαγωγός προς συλλεκτήριο αγωγό ΔΕΥΑΒ» (αρ.μελέτης 120/2007. 2η Επικαιροποίηση ΤΥΔΚ του πρώην Δ. Απ. Παύλου)      
ΘΕΜΑ    19ο :    Αντικατάσταση Δημοτικού Συμβούλου από μέλος στις επιτροπές του Δήμου και Διοικητικά Συμβούλια Ν.Π.      
ΘΕΜΑ    20ο :    Έγκριση ή μη α)δέσμευσης για τη σύσταση υπηρεσιακής μονάδας με αντικείμενο τις πολιτικές ισότητας των φύλων και β)πρόθεσης υλοποίησης με ίδια μέσα στο πλαίσιο του έργου «Ανάπτυξη δομών και υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας»     
Το 19ο θέμα (αντικατάσταση δημοτικού συμβούλου από Επιτροπές και Διοικητικά Συμβούλια) παρουσιάζει ενδιαφέρον, ωστόσο είναι το μόνο θέμα για το οποίο δεν εστάλη εισηγητικό και, ως εκ τούτου, επισήμως δεν κοινοποιήθηκε για ποιον πρόκειται και γιατί.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα