Απαντήσεις στις πρόσφατες δηλώσεις του απόντα Λάζαρου Τσαβδαρίδη (από την εκδήλωση της βασιλόπιτας του συνδυασμού του), αλλά και στις συνεχιζόμενες επιστολές του πρώην δημάρχου Χρήστου Σκουμπόπουλου έδωσαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η δήμαρχος Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, οι αντιδήμαρχοι και… όλοι όσοι ένιωσαν θιγμένοι από τη φραστική “δραστηριότητα” των δύο κυρίων της – νυν και πρώην – μειοψηφίας.  

Η δήμαρχος καταρχήν, έκανε λόγο για ανεπίκαιρη και παλαιοκομματική πολιτική πρακτική από δήθεν ‘σωτήρες’ που σπαταλούν παραγωγικό χρόνο αντί να σκεφτούν να βοηθήσουν, για αστείες παρεμβάσεις λαλίστατων πολιτευτών και για λαϊκισμούς των αριθμών, σχολιάζοντας επί λέξει: «Τον δρόμο της απώλειας ακολουθεί ο δρόμος της ματαίωσης»…

Ακολούθησαν οι σχολιασμοί των αντιδημάρχων.

«Έχουμε ακούσει χρήσιμα πράγματα στο δημοτικό συμβούλιο από τον κ. Τσαβδαρίδη, αλλά το συγκεκριμένο κείμενο χαλάει την εικόνα του», είπε ο κ. Βοργιαζίδης, έχοντας κάθετη διαφωνία στο σημείο που γίνεται αναφορά για ‘διαπλοκή’.

Για «βαρείς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς», έκανε επίσης λόγο η κ. Σταυροπούλου.

 «Νομίζω ότι σύρθηκε ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Δεν του αρμόζουν τέτοιες συμπεριφορές», σχολίασε ο κ. Λαζαρίδης, λέγοντας ότι στην ομιλία του υπήρχαν πολλές ανακρίβειες και αναλήθειες.

«Ο κ. Τσαβδαρίδης δεν πάτησε το πόδι του στις εκδηλώσεις της ‘εύηχης πόλης’ και λέει ανακρίβειες για το αν αυτές πέτυχαν ή όχι», είπε ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Γιώργος Μιχαηλίδης. Για δε τον προϋπολογισμό των εκδηλώσεων, απάντησε ότι ήταν λιγότερα από 100.000 για όλο το καλοκαίρι, αφήνοντας αιχμές για αντίστοιχου ύψους δαπάνες για μια μουσική διοργάνωση του τέως βουλευτή με καλεσμένη την Έλλη Κοκκίνου

(Στο σημείο αυτό αντέδρασε έντονα ο κ. Σουμπέκας και ακούστηκαν βαρείς χαρακτηρισμοί μεταξύ των δύο…)

Απαντώντας στον κ. Σουμπόπουλο για το θέμα των μισθών των αιρετών η κ. Αρχοντάκη, ενημέρωσε ότι η δήμαρχος λαμβάνει 2.350 ευρώ τον μήνα, οι αντιδήμαρχοι 1.500 ευρώ (πληρώνονται μόνο οι τέσσερις από τους έξι) και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου 1.200 ευρώ. 

Αναφορικά με τους 8 ειδικούς συνεργάτες, η κ. Αρχοντάκη είπε ότι η συνολική καθαρή αμοιβή τους είναι 13.770 ευρώ καθαρά. Όσο για τη ‘μαύρη τρύπα’ του δήμου, τόνισε ότι παρέλαβε η ίδια την 1/1/2011 χρέος 7 εκατ. ευρώ, το οποίο σήμερα είναι 1 εκατ. και στο τέλος της χρονιάς θα μηδενιστεί.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα