Ανοιχτή επιστολή – απάντηση προς όσους κατηγορούν τον Δήμο για αναποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, εξέδωσε η Δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου σχετικά με τις κατηγορίες για αναποτελεσματικότητα του Δήμου στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.
Στην επιστολή της αναφέρει:  

Συνδημότες και συνδημότισσες,

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου που είναι επιφορτισμένες με τον αποχιονισμό, εργάστηκαν σκληρά από την πρώτη στιγμή της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή μας, και συνεχίζουν με αμείωτη ένταση για δεύτερο 24ωρο να δίνουν την μάχη με τα χιόνια και τις χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη την έκταση του οδικού δικτύου του διευρυμένου Δήμου, απ το Κωστοχώρι ως την Κουλούρα και απ’ τη Συκιά ως το Δάσκιο.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι η προσπάθεια των συνεργείων αποχιονισμού αναπτύσσεται σε εκατοντάδες χιλιόμετρα οδικού δικτύου, στην πόλη της Βέροιας τα δεκάδες χωριά, τους οικισμούς αλλά και τις απομονωμένες παραγωγικές μονάδες της περιοχής.

Το τελευταίο 24ωρο κανείς δεν πήγε σπίτι του, όλοι ήμασταν στους δρόμους για να κάνουμε το αυτονόητο. Να διατηρήσουμε το οδικό δίκτυο του Δήμου κυρίως με ίδια μέσα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Κάθε πολίτης σίγουρα κοιτώντας έξω απ το παράθυρο του θα θελε με την έναρξη της σφοδρής χιονόπτωσης να δει ένα συνεργείο αποχιονισμού να καθαρίζει το δικό του δρόμο. Ωστόσο πρέπει να γίνει κατανοητό απ όλους ότι αυτό δεν είναι δυνατό να συμβεί. Με τα έξι μηχανήματα αποχιονισμού οι υπηρεσίες εργάζονται άοκνα εφαρμόζοντας το σχέδιο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, το οποίο θέτει προτεραιότητες που αφορούν τη δημόσια υγεία, την διευκόλυνση των επιχειρήσεων και τις μετακινήσεις στους βασικούς οδικούς άξονες. Και σημειωτέον εργαζόμαστε, με το λιγότερο προσωπικό όλων των εποχών αναλογικά από συστάσεως του Δήμου, λόγω της οικονομικής κρίσης που έχει παγώσει τις προσλήψεις εποχιακού προσωπικού! 

Σε μια τέτοια κατάσταση κάθε πολίτης οφείλει να λειτουργεί με υπευθυνότητα ως μέλος μιας οργανωμένης κοινωνίας, με πρωταρχική προτεραιότητα να διευκολύνει με την συμπεριφορά του ο ίδιος και όχι να επιβαρύνει τις προσπάθειες που καταβάλουν οι υπηρεσίες.

Η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων αποτελεί πάντα την λιγότερο δαπανηρή αλλά και πιο αποτελεσματική μέθοδο για να εξασφαλιστούν οι μετακινήσεις σε όλη την έκταση του οδικού δικτύου εντός και εκτός πόλης και θα πρέπει κάθε ένας μας να προνοεί για την έγκαιρη τοποθέτηση τους στα ελαστικά των οχημάτων.

Ζώντας όπως πάντα από κοντά τις προσπάθειες του προσωπικού του Δήμου, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσοι εργάστηκαν και εργάζονται στους δρόμους κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες χωρίς ύπνο, με επιμονή και προσήλωση στο στόχο της εξυπηρέτησης του πολίτη. Και είναι πρώτοι αυτοί που αξίζουν την κατανόηση όλων μας για τις δυσκολίες που κατά περίπτωση αντιμετωπίσαμε ο κάθε ένας μέσα στο χιονιά.

Στους λιγοστούς πολίτες που είχαν την απαίτηση τα συνεργεία αποχιονισμού να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή παντού και πρώτα στην πόρτα της κατοικίας τους – πιθανόν για να μην μπουν στον κόπο να φορέσουν αλυσίδες στα οχήματα τους – έχω να παρατηρήσω ότι θα πρέπει να δουν αντικειμενικά την πραγματικότητα.

Η Δήμαρχος Βέροιας
Χαρούλα Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα