Υπό βροχή αναμένεται να τελεστεί ο Αγιασμός των Υδάτων στην Ημαθία, καθώς η ΕΜΥ προβλέπει από αύριο το πρωί βροχοπτώσεις σε όλο το Νομό, ασθενείς το πρωί και ισχυρότερες από το μεσημέρι.
Αν ο καιρός το επιτρέψει, θα γίνει κανονικά η πομπή από τον Άγιο Αντώνιο Βέροιας προς τον Τριπόταμο, πίσω από τη ΔΕΗ, στο σημείο που παραδοσιακά γίνεται ο καθαγιασμός των Υδάτων και η ρήψη του Σταυρού, όπως αντίστοιχα στη Νάουσα, στα νερά της Αράπιτσας, στο άλσος του Αγίου Νικολάου.  
 
Εν τω μεταξύ, το απόγευμα της παραμονής των Θεοφανείων (5/1)  τελέστηκε στους Αγ. Αναργύρους της Βέροιας ο Εσπερινός των Θεοφανείων, με την καθιερωμένη μονοκλησιά (δεν τελέστηκε σε άλλες κεντρικές ενορίες της Βέροιας), στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων και πολλοί ιερείς από ενορίες της Βέροιας, ενώ συμμετείχαν εκατοντάδες πιστών.
Όπως είθισται την τελευταία δεκαετία, στο τέλος του Εσπερινού ο Μητροπολίτης χειροθέτησε Αναγνώστη τον νεαρό Πέτρο Παπαγεωργίου, ο οποίος χρόνια διακονεί στο Άγιο Βήμα, ενώ μετά το τέλος της ακολουθίας, κόπηκε η βασιλόπιτα για τα στελέχη και συνεργάτες της ενορίας των Αγίων Αναργύρων.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα