Για την ελληνική πραγματικότητα κάποτε τα περιστατικά βίας και παραβατικότητας των ανηλίκων ήταν κάτι τελείως άγνωστο. Οι ανησυχίες των γονέων περιορίζονταν μόνο στην επίδοση των παιδιών τους στα μαθήματα Τελευταία όμως παρουσιάζονται όλο και πιο συχνά κρούσματα βίας και παραβατικότητας σε Γυμνάσια, Λύκεια αλλά πλέον και σε Δημοτικά σχολεία, γεγονός που πανικοβάλλει όλο και πολλές οικογένειες κυρίως των μεγάλων πόλεων.   

Λόγο αυτών των περιστατικών που μαστίζουν τελευταία τη σχολική κοινότητα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη χθες με θέμα την πρόληψη και την αντιμετώπιση του εκφοβισμού και της βίας στα σχολεία, στην οποία συμμετείχαν η Υπουργός Παιδείας και ο Πρόεδρος της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (ΕΨΥΠΕ).
Συγκεκριμένα, η Υπ. Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου τόνισε ότι το υπουργείο μαζί με την ΕΨΥΠΕ θα ξεκινήσουν μια εκστρατεία ενημέρωσης για τη σχολική βία και επιπλέον θα αναλάβουν την πραγματοποίηση προγραμμάτων τα οποία θα αφορούν εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, με σκοπό όπως είπε «να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά ένα δύσκολο και επικίνδυνο φαινόμενο και να δώσουμε στα παιδιά τη δυνατότητα ομαλής ένταξης στην κοινωνία από τα πρώτα βήματα της ζωής τους».
Λ.Μ.

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα