Μπαράζ πυρκαγιών σημειώθηκαν τις τελευταίες τρεις μέρες στην περιοχή της Βέροιας, με την τελευταία το μεσημέρι της Πέμπτης (12/1), στο κέντρο της Βέροιας. Εγκαύματα σε άτομο, φωτιά σε στάβλο, πυρκαγιά σε σκεπή, ανάφλεξη σε ινστιτούτο αισθητικής, αλλά και δύο τροχαία ατυχήματα με 2 σοβαρά τραυματισμένους, ήταν ο απολογισμός του τριημέρου 10 έως 12/1, σε περιστατικά που κλήθηκε να παρέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας.  

Το πιο επικίνδυνο περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη (10/1) στην περιοχή του Πανοράματος της Βέροιας, όταν άνδρας που επιχειρούσε να ανάψει λέβητα με βενζίνη, τυλίχθηκε στις φλόγες και υπέστη σοβαρά κατάγματα και νοσηλεύεται σε Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, στο νοσοκομείο Παπανικολάου, της Θεσσαλονίκης.

Το βράδυ της Τετάρτης (11/1) εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε στάβλο στην αγροτική περιοχή της Π. Λυκογιάννης «Καράμπελα», όπου προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο 300 τ.μ. χώρο, όπου υπήρχαν αγροτικά μηχανήματα και ζωοτροφές, χωρίς ωστόσο να κινδυνέψει κανείς. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια και μετά από ώρα κατάφερε να θέσει την φωτιά από έλεγχο.

Στις 9 το πρωί της Πέμπτης (12/1) τυλίχθηκε στις φλόγες και κάηκε ολοσχερώς στέγη σπιτιού στον Αγ. Γεώργιο Βέροιας, επίσης χωρίς να κινδυνέψει η σωματική ακεραιότητα κανενός. Η παρέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση, ωστόσο δεν κατέστη δυνατή η διάσωση της στέγης, αλλά βεβαίως περιορίστηκε και δεν επεκτάθηκε σε παρακείμενες οικίες.

Στις 1.40 το μεσημέρι της Πέμπτης (12/1), μικρής έκτασης πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε κέντρο αισθητικής στο κέντρο Βέροιας, επί της οδού Εληάς, χωρίς να επεκταθεί σε μεγάλο βαθμό, παρά μόνο σε μία κουρτίνα και ένα παραβάν που υπήρχε στον χώρο, ενώ και σε αυτή την περίπτωση δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός.

Πέρα από τις πυρκαγιές, η Πυροσβεστική επενέβη σε δύο σοβαρά τροχαία ατυχήματα, με δύο σοβαρούς και ένα ελαφρότερο τραυματισμό, από τους οποίους ο ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, στο νοσοκομείο Βέροιας.

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα