Απάντηση στο παραπολιτικό μας σχόλιο με τίτλο “Οργιάζει το παρασκήνιο στο “γαλάζιο” στρατόπεδο της Ημαθίας“, που αναφέρεται στις προεργασίες και άτυπες συμμαχίες στη ΝΔ της Ημαθίας, ενόψει της κατάρτισης του ψηφοδελτίου του κόμματος για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, μας απέστειλε ο δημοσιογράφος και οικονομολόγος Ζήσης Χρ. Πατσίκας, ο οποίος αναφέρεται στο σχόλιό μας. Στην απάντηση – διευκρινιστική του επιστολή τονίζει πως όχι μόνο δεν ανήκει σε καμία “κλίκα”, αλλά ξεκαθαρίζει πως τέτοιες πρακτικές μας οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση…
Η επιστολή του Ζήση Χρ. Πατσίκα έχει ως εξής:   


Αγαπητέ Νίκο,

Διάβασα το σχόλιό σου για το εσωκομματικό παρασκήνιο στη ΝΔ που… «οργιάζει». Σε αυτό, αναφέρεσαι στο όνομά μου ότι συμμετέχω σε εσωκομματική «κλίκα». Δυστυχώς, θα σε διαψεύσω κατηγορηματικά. Σε καμία κλίκα δεν συμμετέχω και ούτε πρόκειται. Το ενδιαφέρον μου για συμμετοχή στα κοινά, σε μια τόσο δύσκολη εποχή για την Ελλάδα, πηγάζει ακριβώς από την ανάγκη να γυρίσουμε σελίδα και να αφήσουμε πίσω μας τέτοιου είδους νοοτροπίες και συμπεριφορές που αναφέρεις.
Απέναντι σε αυτά πρέπει να αγωνιστούμε. Απέναντι σε κάθε μορφής «κλίκες» και εσωκομματικές έριδες, παλαιοκομματικά χαρακτηριστικά  που κρατούν μακριά από την πολιτική ανθρώπους με νέες ιδέες και όρεξη για προσφορά και επιπλέον έχουν οδηγήσει την πολιτική στην απαξίωση από τους πολίτες. Αλίμονο, αν έμπαινα στην πολιτική  με τη διάθεση να υιοθετήσω τους όρους, που οι ίδιοι οι συμπολίτες μας έχουν απορρίψει.
Όπως έχω εξηγήσει και σε άλλες δημόσιες τοποθετήσεις μου, στόχος δεν είναι να ακυρώσουμε και να αφορίσουμε. Στόχος είναι να συμμετέχουμε στα κοινά, με νέα πρόσωπα και νέα μυαλά που έχουν να προσφέρουν, να προσθέσουν, να πολλαπλασιάσουν.
Αν θες την άποψή μου, στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, οι Έλληνες θα κουνήσουν άσπρο μαντήλι σε όσους επιλέξουν να πολιτευτούν στηριζόμενοι σε μικροπολιτικά συμφέροντα και παλαιού τύπου συμμαχίες. Καιρός είναι να προχωρήσει η πολιτική ζωή.
Καλημέρα και καλή συνέχεια στην προσπάθεια τη δική σου και των συνεργατών σου για καλύτερη ενημέρωση.
Ζήσης Χ. Πατσίκας “
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα