Τους λόγους για τους οποίους απέχει από τις συνεδριάσεις του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων ΟΤΑ Ν. Ημαθίας (ΕΣΔΑ) εξηγεί δημόσια ο πρώην δήμαρχος Δοβρά και νυν δημοτικός σύμβουλος Βέροιας Χρήστος Τσιούντας, ενώ παράλληλα ζητά να επανέλθει προς συζήτηση το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Βέροιας. Στην δήλωσή του που φιλοξενήθηκε στο pliroforiodotis.gr, όπου μας παρέπεμψε, αναφέρει:  

“Ο πρώτος λόγος είναι ότι ήδη η πολιτεία ήδη θα έπρεπε να δημιουργήσει ένα νέο φορέα, στο πλαίσιο του Καλλικράτη, για την διαχείριση των απορριμμάτων. 
Ο δεύτερος λόγος είναι ότι τα περισσότερα μέλη της διοίκησης του ΕΣΔΑ, δεν είναι πλέον αιρετοί. 
Και ο τρίτος και σημαντικότερος λόγος είναι ότι είμαι πλέον δημοτικός σύμβουλος Βέροιας και το δημοτικό συμβούλιο έχει αρνητική θέση για την θέση 12, ενώ ο ΕΣΔΑ κάνει ενέργειες για να χωροθετήσει το εργοστάσιο εκεί.
Άποψή μου είναι ότι το θέμα πρέπει να απασχολήσει ξανά το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας, αφού τώρα η θέση 12 είναι εντός διοικητικών ορίων του δήμου Βέροιας. Η αντίθετη θέση του δήμου Βέροιας μπορεί να αποτελέσει και λόγο απόρριψης του έργου”.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα