Την πρόταση της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας για την χορήγηση αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο πεζοδρομημένο κέντρο της Βέροιας, υιοθέτησε χθες και θα προωθήσει στο δημοτικό συμβούλιο, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βέροιας. Η παραπάνω πρόταση είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, ο οποίος, δια του προέδρου του, δήλωσε ότι θα καταφύγει σε κάθε νόμιμο τρόπο ώστε να μην προχωρήσει η πρόταση αυτή, αν πρώτα δεν διασφαλιστεί εμπράκτως η τήρηση της νομιμότητας, κυρίως στο θέμα των τραπεζοκαθισμάτων.  

Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή προτείνει την τροποποίηση του Κανονισμού Χορήγησης Αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και λειτουργίας πεζοδρόμων του Δήμου Βεροίας, προκειμένου στους χώρους του πεζοδρομημένου εμπορικού κέντρου που οριοθετείται από τις οδούς Κεντρικής – Μ. Αλεξάνδρου – Βενιζέλου – Μητροπόλεως – Θ. Ζωγιοπούλου και των οδών Κοντογεωργάκη, Παστέρ, Έλλης, Καμαριωτίσσης και Καστανιάς, να επιτρέπεται η χορήγηση αδείας ίδρυσης και λειτουργίας όλων των ειδών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, πλην Κέντρων διασκέδασης, καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στα οποία εργάζονται γυναίκες αμειβόμενες με ποσοστό επί της κατανάλωσης (κονσομασιόν) ή προσφέρουν χορό, στριπτίζ κτλ και καταστήματα με ηλεκτρονικά παιχνίδια, εφόσον βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων από σχολεία.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα