Μπορεί οι αντιδήμαρχοι της Βέροιας να είναι έξι στον αριθμό (ζωή να έχουν!), ωστόσο θεωρούμε ότι οι δύο από αυτούς κατάφεραν στους 11 μήνες της θητείας τους να ξεχωρίσουν… Πρόκειται για τους αντιδημάρχους Πολεοδομίας – Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Κώστα Βοργιαζίδη και Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και Εξυπηρέτησης του Δημότη Θεόδωρο Θεοδωρίδη.  

 Ο Κώστας Βοργιαζίδης, ο οποίος ανέλαβε το δύσκολο κομμάτι της διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου, από τις πρώτες μέρες κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις με την πολιτική του παρουσία, την ενημέρωση που έχει για τα θέματα που καταπιάνεται, αλλά και την αποτελεσματικότητα, σε μεγάλο βαθμό, των ζητημάτων που αναλαμβάνει. Από τον Ιούλιο, αν και με αρκετά προβλήματα στην αρχή, κατάφερε να συμβιβαστεί με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες και να κλείσει την χωματερή του Αλιάκμονα, ενώ σημαντικές προσπάθειες καταβάλλει, ως πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, για την τακτοποίηση της αναρχίας που επικρατεί στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Από την άλλη, ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης, αν και πολλοί τον βλέπουν με “στραβό μάτι”, πολιτικοί και πολίτες, αναμφισβήτητα είναι ο πιο πολυσυζητημένος αντιδήμαρχος. Τα έβαλε με όσους θεωρεί – δίκαια ή άδικα – πως βρομίζουν την πόλη, με επιχειρήσεις που αναρτούν ανεξέλεγκτα αφίσες ή ρίχνουν φυλλάδια στους δρόμους (ακόμα και σε εταιρία με την οποία συνεργάστηκε ο δήμος για το Φεστιβάλ Νεολαίας του Αλιάκμονα βεβαίωσε παράβαση), με την δημοτική αστυνομία (η οποία θεωρεί πως δεν κάνει σωστά τη δουλειά της για την τιμωρία όσων ρυπαίνουν), με συναδέλφους του και άλλους.
Πολλοί τον χαρακτήρισαν “γραφικό” ή “περίεργο”, ωστόσο μετά από 11 μήνες, ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης απέδειξε πως ότι κάνει (πολλές φορές με τον όχι δέοντα τρόπο), το κάνει με καλή πρόθεση και η “επιθετικότητα” που πολλές φορές βγάζει στον λόγο του, απορρέει από την όρεξη που έχει για να τα βγάλει πέρα στον τομέα που ανέλαβε.
Όσο για τους άλλους αντιδημάρχους, αν εξαιρεθεί η Βαρβάρα Σταυροπούλου, καθώς ανέλαβε μόλις τον περασμένο Αύγουστο και δεν μπορεί να συγκριθεί με τους υπόλοιπους, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Συγκοινωνιών Νίκος Μωυσιάδης διατηρεί τους χαμηλούς του τόνους, η αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διαφάνειας Βέτα Αρχοντάκη προσπαθεί – όπως φαίνεται σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση που έρχονται θέματα που εισηγείται η ίδια – να προσαρμοστεί και να τα φέρει “βόλτα” με τα οικονομικά του Δήμου, ενώ ο αντιδήμαρχος Τεχνικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Άρης Λαζαρίδης έχει μέχρι στιγμής αδιάφορη δράση (μένει να δούμε αν τον βαρύνει σε κάποιο βαθμό η ματαίωση της γέφυρας “Κούσιου”) και παρά το γεγονός ότι στην αρχή της θητείας του φαινόταν πως θα είναι από τους πιο συμπαθείς αντιδημάρχους, συνέβη το αντίθετο.
Κάποιοι θέτουν υποψηφιότητα από… χόμπι, κάποιοι από “τρέλα”, κάποιοι από διάθεση προσφοράς, κάποιοι για να βοηθήσουν την δουλειά τους ή να βγάλουν χρήματα και κάποιοι για “πρεστίζ”… Όποιοι και αν είναι οι λόγοι, στην πάροδο του χρόνου αποκαλύπτονται και ξεχωρίζουν όσοι πραγματικά αξίζουν από τους “δήθεν” και τους καιροσκόπους.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα