«Με λόγια, νότες και εικόνες»… ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες (3/12) στις 8.00 μ.μ στο Χώρο Τεχνών προς τιμήν των παιδιών με Ειδικές Ανάγκες και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμΕΑ (3 Δεκέμβρη). Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Ειδικό Εργαστήρι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης Βέροιας με φιλανθρωπικό σκοπό και, όπως είπε χαρακτηριστικά η Υπεύθυνη, με σκοπό «να μοιραστούμε το όνειρο… με λόγια, νότες και εικόνες».  
Σε αυτή την προσπάθεια σπουδαία ήταν η συμμετοχή της ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας, όπου παραχώρησε το χώρο για την εκδήλωση, η συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας η οποία παρουσίασε στους παρευρισκόμενους ένα πλούσιο σε ακούσματα ρεπερτόριο από διάφορες ταινίες του ξένου αλλά και του ελληνικού κινηματογράφου, με αποκορύφωμα αυτό της Πολίτικης Κουζίνας το οποίο μάγεψε πραγματικά το πλήθος. 
Η προσπάθεια όλων το παιδιών αλλά και το μαέστρου της Ορχήστρας να παρουσιάσουν αυτό το εκπληκτικό θέαμα ήταν υπέροχη. Τέλος στην εκδήλωση συμμετείχε και το Τμήμα Χορού, το οποίο σε συνδυασμό με οχτώ από τα παιδιά του ΕΕΕΕΚ Βέροιας παρουσίασαν δυο χορευτικά κομμάτια συνδυασμένα με μουσική υπόκριση.
Η συγκίνηση ήταν μεγάλη αλλά άξιζε το κόπο. Χαρακτηριστική ήταν η κατάθεση ψυχής μιας από της δασκάλες, η οποία με ένα ποίημα που έγραψε η ίδια, έδωσε σε όλους να καταλάβουμε ότι τα παιδιά αυτά αποτελούν κινητήρια δύναμη και έμπνευση. Με λίγα λόγια, η εκδήλωση αυτή έδωσε ένα μήνυμα σε όλους μας ότι τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες μπορεί να είναι διαφορετικά αλλά έχουν τεράστια δύναμη ψυχής και οφείλουμε να τα υποστηρίζουμε και να μην τα περιθωριοποιούμε, διότι όπως είπε και ένα από αυτά «Σας χρειαζόμαστε και μας χρειάζεστε»…
Λ.Μ.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα