Σε συνεχείς συναντήσεις για ευρύτερες αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό επιδίδονται βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Οι μυστικές συγκεντρώσεις δημιουργούν πολλά ερωτηματικά, δυο από αυτά είναι, ποιοι πήραν μέρος και ποιο όνομα ακούγεται για την αρχηγία.   

Η συνειδητοποίηση από μία μερίδα πολιτικών ότι ο δικομματισμός έφτασε στο τέλος του, τους ωθεί να αναζητήσουν νέες διεξόδους και προοπτικές μέσα από διεργασίες, ζυμώσεις αλλά και συναντήσεις, με απώτερη επιδίωξη τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα ή κόμματος.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα κάποιων εφημερίδων  το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο σπίτι του οικονομολόγου Α. Δοξιάδή, όπου παρευρέθηκαν η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Γιάννης Ραγκούσης, οι οποίοι έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε συζητήσεις με συναδέλφους τους από τη ΝΔ και με κινήσεις πολιτών για τη συγκρότηση ενός νέου φορέα. Αλλά φαίνεται ότι και η Ντόρα Μπακογιάννη, εμφανίζεται πολύ πρόθυμη να συνεργαστεί στην βάση ενός νέου και εκσυγχρονιστικού κόμματος. Παράλληλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι συζητήσεις μεταξύ των Α. Διαμαντοπούλου, Γ. Ραγκούση, Η. Μόσιαλου και άλλων του κόμματος της ΝΔ συνεχίζονται.
Πρόταση για την ίδρυση νέου κόμματος δέχτηκε και ο Ε. Βενιζέλος, οποίος δήλωσε πως θα εξέταζε κάτι τέτοιο αν η κατάσταση για τη χώρα και τη κυβέρνηση δεν ήταν εκτάκτου ανάγκης και η ίδια πρόταση έγινε και στο Γ. Παπανδρέου. Όσον αφορά τη ΝΔ σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας συζητείται η συνεργασία με το ΛΑΟΣ. Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ επιτυγχάνει διεργασίες για συνεργασία με στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Με πληροφορίες από skai.gr
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα