Ο καθιερωμένος εορτασμός της Προστάτιδας του Πυροβολικού, Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου, στο στρατόπεδο «Αρματολού Κόκκινου», στις Βαρβάρες. Η τελετή ξεκίνησε με δοξολογία στο παρεκκλήσιο που βρίσκεται εντός του στρατοπέδου, στη συνέχεια ο διοικητής Πυροβολικού του Β΄ Σ.Σ. συνταγματάρχης Θωμάς Μόσχος ανέγνωσε την Ημερήσια Διάταξη του Αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Ζιαζιά και, τέλος, ο διοικητής του Β΄ Σ.Σ. αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τόπης κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων του στρατοπέδου, προς τιμή των πεσόντων αξιωματικών και οπλιτών του Πυροβολικού.  

Στη συνέχεια, αφού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και η μπάντα του Β΄ Σ.Σ. απέδωσε τον Εθνικό Ύμνο, ακολούθησε δεξίωση προς τιμήν των προσκεκλημένων στην εκδήλωση.

Στην τελετή παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ανώτατοι αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς, με επικεφαλής τον διοικητή της 1ης Μεραρχίας Πεζικού (η διοίκηση της οποίας εδρεύει στο στρατόπεδο) υποστράτηγο Ζαχαρία Βερίγο, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσής Ημαθίας, ο αναπληρωτής διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Στάθης Σαρηγιαννίδης ως εκπρόσωπος του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, ο αντιδήμαρχος Νίκος Μωυσιάδης ως εκπρόσωπος της Δημάρχου Βέροιας, ο αντιδήμαρχος Βέροιας Άρης Λαζαρίδης, η περιφερειακή σύμβουλος Δώρα Μπαλτατζίδου, απόστρατοι των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και σχολείων της περιοχής.

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα