Με έμφαση στο παιδί, η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας διοργανώνει τα φετινά Χριστούγεννα μια σειρά παραγωγικών εκδηλώσεων και παραστάσεων στο γιορτινό φουαγιέ του Χώρου Τεχνών «σ ένα έντονα εορταστικό κλίμα όπου τα παιδιά δεν θα είναι απλά θεατές αλλά συμμέτοχοι και συνοδοιπόροι» όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Γιώργος Μιχαηλίδης στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. 
«Ο πολιτισμός αντιστέκεται με δύναμη» επεσήμανε ο δ/ντης της ΚΕΠΑ Γιάννης Καμπούρης και πρόσθεσε με μια πιο πολιτικοκοινωνική προσέγγιση: «Να μη γελιόμαστε ο πολιτισμός αποτελεί την πιο δυνατή συλλογική έκφρασή της κοινωνίας. Είναι η φωνή της. Η απόδειξη της αγάπης της για δημιουργία. Χαρακτηρίζει τους ενεργούς πολίτες.Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το γεγονός ότι ορισμένοι θέλουν να σιωπήσει.
Κάθε συλλογική φωνή και έκφραση θα πρέπει να σιωπήσει, αυτό θα τους βόλευε αφάνταστα. Μια κοινωνία σιωπηλή και υποταγμένη το όνειρό τους.Μάλλον άδικα θα περιμένουν.Τα παιδιά που τόσο τα αδικούμε με το να τα στερούμε το μέλλον στο οποίο έχουν δικαίωμα, σ’ αυτά αφιερώνουμε τις μέρες αυτές.
Πρέπει να κρατήσουμε ζωντανό το χαμόγελό τους, την πίστη τους ότι αυτός ο κόσμος που αύριο θα είναι δικός τους είναι στο χέρι τους να γίνει καλύτερος. Εμείς δε τα καταφέραμε. Αυτά μπορούν».

Εορταστικές πινελιές θα δοθούν και στα χωριά, όπως είπε ο πρόεδρος,  που συναντήθηκε με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων και συμφώνησαν στη διοργάνωση εκδηλώσεων σε αρκετά χωριά ενόψει των εορτών.

Ο κ. Μιχαηλίδης ανακοίνωσε επίσης ότι με εισήγησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε ομόφωνα δεκτή, θα υπάρχουν ανά εκδήλωση, με λίστα και σειρά προτεραιότητας, δωρεάν εισιτήρια για 20 άπορους συνδημότες ενώ , όπως είπε, ο προϋπολογισμός όλου του προγραμματισμού δεν ξεπερνάει τα 8.000 ευρώ.

Παρών στη συνέντευξη ήταν και ο πρόεδρος του Συλλόγου «Πρωτοβουλία για το Παιδί» για τη στήριξη του οποίου θα δοθούν οι δύο παραστάσεις της ερχόμενης Παρασκευής. Για τον λόγο αυτό ο κ. Τέλης Σιδηρόπουλος ευχαρίστησε την ΚΕΠΑ προσθέτοντας ότι ο Σύλλογος θα στηρίζει με της σειρά του τις εκδηλώσεις του Χώρου Τεχνών.

Πριν από την συνέντευξη, μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας τραγούδησαν χριστουγεννιάτικους ύμνους και κάλαντα, διαχέοντας το πνεύμα και τη γλυκιά ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων στον «παραμυθοχώρο» του στολισμένου φουαγιέ.

Το πρόγραμμα από τις 9-24 Δεκεμβρίου περιλαμβάνει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/12
«Καροτοπάντζαρο, Ντοματοπράσο, Μαϊντανομαρούλι & 1 κρεμμύδι λείπει (λύπη?)»
Σύλλογος Πρωτοβουλία για το παιδί
2 πρωινές παραστάσεις στη Στέγη (για τα σχολεία)

ΚΥΡΙΑΚΗ 11/12
Ο «ΠΟΙΗΤΙΤΗΣ»….. ομάδα Σκοινί – Κορδόνι
Ένα οικολογικό παραμύθι για τη φιλία, τη συνεργασία και τη σημασία της ευγένειας… Η περιέργειά του σίγουρα ξεπερνά το μπόι σου. Ρωτάει όλο ΤΙ; Γι’ αυτό τον ονομάσαμε και εμείς… ΠΟΙΗΤΙΤΗ!…
ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΩΝ 6μ.μ.-είσοδος ελεύθερη

ΔΕΥΤΕΡΑ 12/12
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ -Παραμύθι με κούκλες
Φουαγιέ ΧΩΡΟΥ ΤΕΧΝΩΝ 6μ.μ.- είσοδος ελεύθερη

ΤΡΙΤΗ 13/12

ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ ΟΥΤΕ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ
Παιδικό θέατρο με αντικείμενα, μάσκα και κούκλες
Φουαγιέ ΧΩΡΟΥ ΤΕΧΝΩΝ 6μ.μ.- είσοδος ελεύθερη

ΤΕΤΑΡΤΗ 14/12
ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Φουαγιέ ΧΩΡΟΥ ΤΕΧΝΩΝ 6μ.μ.- είσοδος ελεύθερη

ΠΕΜΠΤΗ 15/12
Ο ΚΥΝΗΓΟΣ ΚΑΙ… ΤΑ ΠΕΙΝΑΡΑΚΙΑ -Δραματοποιημένη αφήγηση λαϊκών παραμυθιών
Φουαγιέ ΧΩΡΟΥ ΤΕΧΝΩΝ 6μ.μ.- είσοδος ελεύθερη

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ – Χριστουγεννιάτικες μελωδίες
Φουαγιέ ΧΩΡΟΥ ΤΕΧΝΩΝ 7.30μ.μ.- είσοδος ελεύθερη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/12
ΕΡΩΤΑΣ-ΕΡΩΤΑΣ Εικαστικό κουκλοθέατρο (Για παιδιά κάθε ηλικίας 5-105!!!)
Φουαγιέ ΧΩΡΟΥ ΤΕΧΝΩΝ 6μ.μ.- είσοδος ελεύθερη

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
Φουαγιέ ΧΩΡΟΥ ΤΕΧΝΩΝ 7.30μ.μ.- είσοδος ελεύθερη

ΚΥΡΙΑΚΗ 18/12
ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΚΕΠΑ «και επί γης ειρήνη»
ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ 8.00μ.μ.- είσοδος ελεύθερη

Επίσης… στον παραμυθοχώρο θα υπάρχει

  • η γωνιά του Άγιου Βασίλη… για τις επιθυμίες των λιλιπούτιων φίλων…
  • η παγωτογωνία
  • η γωνιά του Παραμυθιού
  • Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια δημιουργίας 

 Πηγή: “Λαός”

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα