Εκλογοαπολογιστική συνέλευση πραγματοποίησαν χθες οι εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας στον κιν/φο ΣΤΑΡ της Βέροιας, με ελάχιστη ωστόσο συμμετοχή των καθηγητών στις διαδικασίες.
Χαρακτηριστικό αρκετών τοποθετήσεων αποτέλεσε η αυστηρή κριτική και η επικριτική στάση απέναντι σε συνδικαλιστικές κομματικές λειτουργίες αλλά και στο… ακατόρθωτο μέχρι σήμερα ένα και ενιαίο εκπαιδευτικό ψηφοδέλτιο.  

Κατάληψη στα γραφεία του ΟΠΑΔ
Μετά τις ομιλίες και τις τοποθετήσεις, οι καθηγητές που ήταν παρόντες στην διαδικασία, κατευθύνθηκαν προς τα γραφεία του ΟΠΑΔ τα οποία κατέλαβαν για δύο ώρες περίπου συμβολικά, διαμαρτυρόμενοι για την επίσχεση των ιατρικών συμβάσεων από τους συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ γιατρούς (λόγω της υπέρμετρης καθυστέρησης των αμοιβών τους) με αποτέλεσμα από τις αρχές Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο να μην έχουν ιατρική κάλυψη παρ’ ότι πληρώνουν κανονικά τις εισφορές τους.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της κατάληψης κατέθεσαν και το παρακάτω ψήφισμα:

“Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Ημαθίας εκφράζοντας την αγανάκτηση των καθηγητών για την διακοπή της Σύμβασης των γιατρών με τους ασφαλισμένους του Δημοσίου, αποφάσισε και πραγματοποιεί σήμερα 8-12-2011, ημέρα Πέμπτη, συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΟΠΑΔ στη Βέροια.
Απαιτούμε:
1. Την άμεση επίλυση του θέματος με την επανεργοποίηση  της Σύμβασης.
2. Την άμεση επίσης ενεργοποίηση των Συμβάσεων με τους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων που εδώ και κάποια χρόνια έχουν διακοπεί.
3. Την ουσιαστική στελέχωση του ΟΠΑΔ Ημαθίας με επιπλέον άκρως απαραίτητο προσωπικό για την ομαλή λειτουργία του και την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.
Ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ημαθίας
Μπέκης Νίκος”
Ανατρεπτικά τα αποτελέσματα των εκλογών
Η χθεσινή εκλογική διαδικασία των καθηγητών στην Ημαθία ανέτρεψε κάθε προηγούμενο σύνηθες αποτέλεσμα, σπάζοντας τον δικομματισμό αφού πρώτη δύναμη βγήκαν οι Ανεξάρτητοι για πρώτη φορά ενώ η ΠΑΣΚ πήρε την τελευταία θέση. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα πρώτα χθεσινοβραδινά αποτελέσματα έλαβαν:

Ανεξάρτητοι: 182 ψήφους και 2 έδρες
ΔΑΚΕ: 172 ψ. και 2 έδρες
Συνεργασία: 140 ψ. και 1 έδρα
ΕΣΑΚ -ΔΕΕ: 136 ψ. και 1 έδρα και
ΠΑΣΚ: 118 ψ. και 1 έδρα

Πηγή: Εφημ. “Λαός”, της Σοφίας Γκαγκούση

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα