Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει 2 αριστουργήματα της κλασικής μουσικής: το Δεύτερο Κοντσέρτο για Πιάνο του Μπραμς και τη Συμφωνία του Νέου Κόσμου του Ντβόρζακ, το Σάββατο  17 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 22:00, στο Χώρο Τεχνών Δήμου Βέροιας.
Στο πρώτο μέρος ο νέος βιρτουόζος πιανίστας Παναγιώτης Τροχοπουλος ερμηνεύει το 2ο κοντσέρτο του Μπραμς που στέκεται ως κολοσσός στο ρεπερτόριο του πιάνου και το έγραψε ο συνθέτης ως απάντηση, μετά από πολλά χρόνια και όταν πλέον είχε εδραιωθεί στη συνείδηση όλου του κόσμου, στις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει το 1ο του κοντσέρτο για πιάνο. Το έργο το πρωτοπαρουσίασε ο ίδιος ο Μπραμς, συνεπαίρνοντας το ακροατήριο.  

Στο δεύτερο μέρος η ΚΟΘ, υπό τις οδηγίες του διάσημου μαέστρου και βιολονίστα Τζον Γεωργιάδη, ερμηνεύει τη μεγαλειώδη 9η συμφωνία του Ντβόρζακ, γνωστότερη ως «Από το Νέο Κόσμο». Ο μεγάλος Βοημός συνθέτης συνδυάζει στο έργο αυτό τις μουσικές μνήμες της πατρίδας του, με τα μουσικά ερεθίσματα που αποκόμισε σε ένα ταξίδι του στην Αμερική και από την επαφή του με τις μελωδίες των ιθαγενών Ινδιάνων και των Αφροαμερικανών, οι οποίες, όπως προέβλεψε ήδη από το τέλος του 19ου αιώνα, θα αποτελούσαν το μέλλον της Αμερικανικής μουσικής.

Διεύθυνση Ορχήστρας: John Georgiadis

Πιάνο: Παναγιώτης Τροχόπουλος

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Johannes Brahms
Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 2 σε σι ύφεση μείζονα, έργο 83

Antonin Dvořák
Συμφωνία αρ. 9 σε μι ελάσσονα, έργο 95 («Από το Νέο Κόσμο»)
 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Εισιτήρια για τη συναυλία διατίθενται στο  Χώρο Τεχνών  : Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00 – 15:00 και 17.30 – 20.30. Τιμή εισιτηρίου: 10€ . Κρατήσεις 2331078100

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα