Ο Δήμος Βέροιας, στο πλαίσιο κατάρτισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της περιόδου 2012-14 και σύμφωνα με τις προβλέψεις της παρ. 4 του άρθρου 2 του Π.Δ. 185/2007,  προσκαλεί όλους τους θεσμικούς φορείς καθώς και τους κατοίκους της περιοχής να λάβουν μέρος στη δημόσια διαβούλευση για την τελική μορφή του Επιχειρησιακού Προγράμματος.   

Η διαδικασία αφορά την κατάθεση προτάσεων και ιδεών πάνω στο κείμενο του Στρατηγικού Σχεδιασμού που πρόσφατα εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο με την υπ’ αριθμό 799/2011 απόφασή του και αποτελεί την Ά Φάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος.

Η Δημόσια Διαβούλευση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της διαδικασίας κατάρτισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος και έχει ως στόχο την επίτευξη ευρύτερης κοινωνικής συναίνεσης, μέσω της καταγραφής και ενσωμάτωσης των απόψεων των πολιτών και των τοπικών φορέων στον τελικό προγραμματισμό των δράσεων του δήμου για το διάστημα 2012-14.  

Για να προκύψει ένα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, το οποίο θα λειτουργήσει ως ουσιαστικό αναπτυξιακό εργαλείο στη διάθεση του Δήμου Βέροιας, οι συμμετέχοντες στη διαβούλευση θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τα πραγματικά δεδομένα της τρέχουσας περιόδου, όπως αυτά διαμορφώνονται από την υφιστάμενη οικονομική κατάσταση, τις πραγματικές ανάγκες, πλεονεκτήματα και αδυναμίες της περιοχής καθώς και τους διαθέσιμους χρηματοδοτικούς μηχανισμούς.

Οι προτάσεις διατυπώνονται με τη συμπλήρωση μιας ειδικής φόρμας η οποία αναρτάται μαζί με το κείμενο του Στρατηγικού Σχεδιασμού στην ιστοσελίδα του Δήμου Βέροιας www.veria.gr. Μετά τη συμπλήρωση της σχετικής φόρμας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου masterplan@veria.gr ή εγγράφως στην κα. Γιάννα Στολτίδου, Τμήμα Προγραμματισμού Δήμου Βέροιας, Μητροπόλεως 55, τρίτος όροφος (πάνω από το υποκατάστημα του Κ.Ε.Π.), τηλ. 2331350526, μέχρι την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Βέροιας
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα