Τα Χριστούγεννα βρίσκονται προ των πυλών αλλά αυτή τη φορά η διάθεση είναι τελείως διαφορετική. Λαμπάκια παντού, δέντρα στολισμένα, κουραμπιέδες και μελομακάρονα να μοσχοβολάνε παντού, ο κόσμος να κάνει βόλτα, όχι ψώνια μη μπερδευόμαστε όμως και πάλι κάτι λείπει. Λείπει η διάθεση και το κέφι, λείπει το χαμόγελο στα πρόσωπα των ανθρώπων. Κάθε φορά που κάποιος λέει «Καλά Χριστούγεννα να έχουμε» η άλλη πλευρά απαντάει «Άντε να δούμε…».  

Οι ευχές Χαρούμενα Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά ακούγονται μη πραγματοποιήσιμες. Η λέξη «μακάρι» έχει τις τελευταίες μέρες την τιμητική της. Όλος ο κόσμος έχει αποκτήσει μια περίεργη ψυχολογία, με έντονο το αίσθημα της απαισιοδοξίας,  της κατάθλιψης και συνάμα ένα αίσθημα νοσταλγίας για όλα τα προηγούμενα χαρούμενα, πλούσια και κεφάτα Χριστούγεννα που έχουν περάσει.
Μπορώ σαφώς να κατανοήσω ότι όλοι μας μάθαμε στα πολλά γιατί έτσι τα έφεραν οι καταστάσεις, σωστό ή λάθος, αυτό ήτανε. Μάθαμε ή έστω μας έμαθαν να περνάμε καλά  μόνο αν έχουμε λεφτά, δεν είναι όμως έτσι, κατά βάθος το ξέρουμε ότι καλά μπορούμε να περάσουμε αν έχουμε καλή παρέα και καλή καρδιά. Μπορούμε να περάσουμε καλά ακόμα και με τα λίγα, γιατί δηλαδή να πάρουμε 2 κιλά κουραμπιέδες και να μην τους φτιάξουμε με τα χεράκια μας ώστε να μας βγουν πιο οικονομικοί(;).
Για μένα σε όλα παίζει ρόλο η ψυχολογία «Νιώσε καλά για να περάσεις καλά». Εξάλλου τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή άκρως οικογενειακή και ευκαιρία για σύσφιξη των σχέσεων. Ας μην ήμαστε λοιπόν, οι γκρινιάρηδες των φετινών Χριστουγέννων, ας πείσουμε όσο μπορούμε τον εαυτό μας να μπει στο κλίμα των γιορτών.

Όλα εξάλλου πλέον στην πόλη της Βέροιας θυμίζουν Χριστούγεννα, ακόμα και ο καιρός βοήθησε τη κατάσταση. Έπεσε το καθιερωμένο και πολυπόθητο χιονάκι και τώρα σειρά έχει η ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο αγάπη και υγεία πάνω από όλα, εύχομαι να περάσουμε τις πιο όμορφες γιορτές και να ξέρετε αυτή θα είναι η φετινή μαγεία των Χριστουγέννων, ότι θα έρθουμε πιο κοντά όπως παλιά…..

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα